Evenimentul zilei

Dum01202019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Cultură Un proiect Twinning finanțat de Uniunea Europeană cu un milion de euro pentru promovarea patrimoniului cultural moldovenesc

Un proiect Twinning finanțat de Uniunea Europeană cu un milion de euro pentru promovarea patrimoniului cultural moldovenesc

20 Noiembrie 2017 - 

În incinta Muzeului Naţional de Etnografie și Istorie Naturală a avut loc evenimentul de lansare al proiectului TWINNING „Suport pentru promovarea patrimoniului cultural în Republica Moldova prin păstrarea și protecția acestuia", finanţat de Uniunea Europeană.

La eveniment au participat Monica Babuc, ministrul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova, E.S. Peter Michalko, ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, și E.S. Valeria Biagiotti, ambasadorul Italiei în Republica Moldova. 

Monica Babuc a mulțumit Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova și Ambasadei Italiei în Republica Moldova pentru sprijinul oferit în protejarea și promovarea patrimoniului cultural al țării. Oficialul a afirmat că țara noastră are un patrimoniu bogat care merită a fi cunoscut și protejat, iar acest proiect va veni în sprijinul specialiștilor, dar și în consolidarea capacităților de cunoaștere și de promovare a subiectelor de protejare a patrimoniului în interiorul Republicii Moldova, deoarece punerea în valoare a patrimoniului cultural al țării poate servi drept sursă de dezvoltare culturală durabilă, relevă serviciul de presă al ministerului.

Monica Babuc a precizat că obiectivul general al proiectului, implementat în parteneriat cu Ministerul Proprietății Culturale, Activităților și Turismului din Italia, este de a oferi suport instituțiilor specializate din Republica Moldova pentru consolidarea aplicării cadrului juridic şi îmbunătățirea guvernanței în domeniul protecției patrimoniului cultural. Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană și are un buget de un milion de euro. Acesta va avea o durată de doi ani, din septembrie 2017 până în septembrie 2019.

În cadrul proiectului, vor fi implicați circa 30 de experți din Italia, care vor activa în strânsă cooperare cu specialiștii moldoveni. Metodele de lucru vor fi bazate pe dialog continuu, consolidarea capacităților și abilitarea instituțiilor din Republica Moldova prin revizuirea cadrului legislativ, dezvoltarea programelor educaționale, vizite de studiu, stagii la instituțiile italiene, seminare, ateliere de lucru, training-uri, instruire la locul de muncă și dezvoltarea de proiecte-pilot. Principalii beneficiari direcți ai proiectului sunt Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova și instituțiile sale conexe.

 

Lasă un comentariu