Evenimentul zilei

Dum01202019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Cultură Incredibil! Tabloul de 450 milioane de dolari vândut de rusul Rîbolovlev ar fi UN FALS!

Incredibil! Tabloul de 450 milioane de dolari vândut de rusul Rîbolovlev ar fi UN FALS!

22 Noiembrie 2017 - 

Lumea artei este zguduită zilele acestea de o ipoteza de toți banii - tabloul vândut de Dmitry Rîbolovlev cu 450 de milioane de dolari nu ar fi o pictură autentică Leonardo da Vinci.

Conform mai multor păreri ale unor critici de artă, tabloul intitulat "Salvator Mundi", care îl înfățișează pe Iisus Hristos, nu a fost pictat de Leonardo da Vinci, ci de Giovanni Boltraffio, un băiat angajat la atelierul lui Da Vinci în jurul anului 1500.

"Nu sunt istoric, dar mă uit la tablouri de 50 de ani. Acesta nu îmi pare un tablou pictat de Leonardo", spune Jerry Saltz, critic de artă al publicației New York Magazine.

Un amănunt incredibil legat de pictură "Salvator Mundi" e că acest tablou a fost vândut în 1958, la casă de licitații Sotheby, cu doar 60 de dolari.

A urmat un proces de restaurare, iar în 2011 s-a descoperit că ar fi fost pictat de Leonardo da Vinci.

A fost scos la licitație, la Galeria Națională din Londra, și a fost cumpărat de miliardarul rus Dmitri Rîbolovlev cu 127,5 milioane de dolari.

Patronul lui AS Monaco l-a vândut acum cu 450,3 milioane de dolari, aceasta fiind cea mai mare suma plătită vreodată pentru o pictură.

E ca și cum patronul lui Monaco, rusul Dmitry Rîbolovlev, l-ar fi trimis pe fratele geamăn al lui Mbappe la PSG, glumesc ziariștii de la sport.ro.

 

 

Lasă un comentariu