Evenimentul zilei

Mie10242018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Cultură Târgul Național al Covorului își așteaptă iubitorii de tradiții populare

Târgul Național al Covorului își așteaptă iubitorii de tradiții populare

15 Decembrie 2017 - 

Târgul Național al Covorului cu genericul „Covorul Dorului” a ajuns la a patra ediție. Acesta se va desfășura duminică, cu începere de la ora 11.00, în incinta Palatului Național „Nicolae Sulac”.

Evenimentul este organizat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, în contextul înscrierii, la 1 decembrie 2016, a elementului Tehnicile tradiţionale de realizare a scoarței în România şi Republica Moldova în Lista reprezentativă UNESCO a patrimoniului cultural imaterial al umanităţii, în cadrul ședinței Comitetului Interguvernamental UNESCO pentru Salvgardarea Patrimoniului Cultural Imaterial de la Addis Abeba, Etiopia.

Scopul ediției actuale a Târgului Național al Covorului este valorificarea covorului autentic românesc și al concetățenilor noștri de alte etnii – ucraineni, găgăuzi, bulgari, polonezi, cunoașterea motivelor și a simbolurilor de bază ale covoarelor, precum și familiarizarea cu tradițiile și obiceiurile de iarnă ale locuitorilor Republicii Moldova. Colindatul de ceată bărbătească, element înscris în patrimoniul universal în anul 2013, va fi momentul cheie al programului artistic, relevă serviciul de presă al ministerului de resort. 

În cadrul evenimentului vor evolua colective profesioniste și formații artistice de amatori din diferite raioane ale republicii. În plus, vizitatorii vor avea posibilitatea să participe la diverse ateliere de creaţie, să procure cadouri celor dragi de la Iarmarocul meșterilor populari din cadrul Târgului de Crăciun, dar şi să savureze diversitatea bucătăriei tradiţionale. 

 

Lasă un comentariu