Evenimentul zilei

Dum01202019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Cultură Laureații concursului „Zlata Tcaci”, premiați de ministrul Monica Babuc

Laureații concursului „Zlata Tcaci”, premiați de ministrul Monica Babuc

19 Decembrie 2017 - 

Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc, a decernat premii câștigătorilor concursului național de interpretare „Zlata Tcaci”, ediția 2017. Evenimentul a avut loc în incinta Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”.

În preambulul ceremoniei de premiere, oficialul a felicitat tinerele talente pentru performanțele obținute și i-a îndemnat atât pe câștigători, cât și pe ceilalți participanți, să persevereze și să-și dezvolte vocația, asigurându-i de întreg suportul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.

La eveniment a participat și E.S. Daniel Ioniță, ambasadorul României la Chișinău, care a subliniat că cea mai importantă resursă pe care o are Republica Moldova este cea umană și că România va continua să sprijine potențialul ei cultural, dat fiind comuniunea de limbă, tradiții și aspirații. Totodată, E.S. a menționat că basarabenii sunt apreciați dincolo de Prut și a adus cel mai recent exemplu: Ana Munteanu, câștigătoarea concursului „Vocea României”.

La ediția din acest an au participat circa 230 de copii și tineri din toate raioanele țării, care au fost jurizați de muzicieni și instrumentiști din Republica Moldova, România și Ucraina. Pentru premierea celor 50 de laureați, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a alocat suma de 21,5 mii lei, relevă serviciul de presă al ministerului de resort.

Concursul național de interpretare „Zlata Tcaci” se desfășoară din 2010 și este organizat în comun cu Centrul Cultural Evreiesc „KEDEM”, în cinstea renumitei compozitoare.

 

 

Lasă un comentariu