Evenimentul zilei

Dum01202019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Cultură Ministerul de resort organizează astăzi mai multe acțiuni culturale dedicate Zilei Naționale a Culturii

Ministerul de resort organizează astăzi mai multe acțiuni culturale dedicate Zilei Naționale a Culturii

15 Ianuarie 2018 - 

Cu ocazia Zilei Naționale a Culturii, care se consemnează în fiecare an pe 15 ianuarie, vor avea loc mai multe evenimente culturale organizate de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și de instituţiile din subordine: Sala cu Orgă, Teatrul Național „Mihai Eminescu”, Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Bălți, Teatrul Republican Muzical-dramatic „B.P. Hasdeu” din Cahul, Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”, Biblioteca Națională a Republicii Moldova, Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă”, Muzeul Național de Istorie al Moldovei ș.a.

Acțiunile culturale se vor desfășura în perioada 13-20 ianuarie curent și includ mai multe expoziții și ateliere de creație, spectacole literar-muzicale și dramatice, depuneri de flori și omagii aduse marelui poet național Mihai Eminescu, se arată într-un comunicat de presă al ministerului de resort. 

De Ziua Națională a Culturii, la Palatul Republicii se va desfășura Gala Premiilor anuale ale Ministerului Educației, Culturii și Cercetării în domeniul Culturii, acordate pentru cele mai reprezentative creaţii în domeniul literaturii, teatrului, muzicii, coregrafiei, artelor plastice, biblioteconomiei, restaurării, conservării patrimoniului cultural şi al muzeografiei în anul 2017.

Totodată, direcțiile și secțiile raionale de cultură vor desfășura în teritoriu un șir de manifestări culturale cu prilejul Zilei Naționale a Culturii.

Ziua Naţională a Culturii a fost instituită printr-o hotărâre a Parlamentului din 12 aprilie 2012 şi are drept scop promovarea culturii naţionale, a valorilor culturale autentice, precum şi a personalităţilor artistice din domeniul culturii. Celebrată în alte state în mod diferit, Ziua Naţională a Culturii în Republica Moldova este dedicată zilei de naștere a marelui poet Mihai Eminescu.

 

 

Lasă un comentariu