Evenimentul zilei

Joi12132018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Cultură VIDEO// 14 oameni de cultură, premiați de Ziua Națională a Culturii

VIDEO// 14 oameni de cultură, premiați de Ziua Națională a Culturii

16 Ianuarie 2018 - 

14 oameni de cultură, care s-au făcut remarcați prin creațiile lor pe parcursul anului trecut, au fost premiați, luni, în cadrul Galei premiilor anuale în domeniul culturii, ediția 2018, la care a asistat ministra Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc, dar și premierul Pavel Filip.

Media

În alocuţiunea sa, premierul Pavel Filip a felicitat laureații și a subliniat că Ziua Națională a Culturii, marcată odată cu ziua de naștere a marelui poet Mihai Eminescu, este un prilej de a reflecta asupra fenomenului cultural din Republica Moldova, dar și de a transmite un mesaj de recunoștință, prețuire și încurajare tuturor creatorilor de frumos.

„Odată cu aprecierea celor mai notorii muzicieni, scriitori, oameni de teatru, artiști plastici, bibliotecari, muzeografi, cineaști, animatori ai vieții culturale de la sate și orașe, reconfirmăm încă o dată determinarea noastră de a realiza în totalitate prevederile Strategiei „Cultura 2020”. Prin acestea culturii i se conferă, pe bună dreptate, statutul de prioritate națională”, a declarat Pavel Filip.

La rândul său, ministra Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc, a felicitat oamenii de cultură și cei care activează în domeniul culturii, menționând că „de 6 ani sărbătorim Ziua Națională a Culturii, consemnând astfel tributul nostru pentru marele poet al neamului, Mihai Eminescu, cel care ne-a consacrat în cultura universală”. De asemenea, Ministrul a îndemnat „să ne aplecăm asupra creațiilor oamenilor de cultură, care ne aduc bunătate în inimile noastre căci doar cultura îl face pe om liber”.

Ziua Naţională a Culturii este marcată anual la 15 ianuarie, începând cu 2012. Cu această ocazie, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării organizează, în perioada 13-20 ianuarie curent, mai multe acțiuni culturale, precum expoziții și ateliere de creație, spectacole literar-muzicale și dramatice, depuneri de flori și omagii aduse marelui poet Mihai Eminescu.

 

Lasă un comentariu