Evenimentul zilei

Vi01182019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Cultură Austriecii sunt dispuși să realizeze proiecte culturale în Republica Moldova

Austriecii sunt dispuși să realizeze proiecte culturale în Republica Moldova

25 Ianuarie 2018 - 

Igor Șarov, secretarul general de stat al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, a avut o întrevedere cu Christine Freilinger, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Austriei în Republica Moldova. În cadrul întrevederii a fost prezentat noul atașat cultural al Ambasadei, Thomas Kloiber.

Subiectul principal al discuției a fost examinarea stadiului actual al cooperării bilaterale în domeniile educației, culturii și cercetării, precum și posibilitatea demarării unor acțiuni comune pe viitor, relevă serviciul de presă al ministerului de resort.

Igor Şarov a mulțumit Guvernului Austriei pentru implicarea activă în desfășurarea diverselor proiecte culturale, precum și pentru susținerea proceselor de modernizare a învățământului profesional tehnic, cu accent pe dezvoltarea proiectelor de instruire prin sistem dual, dar și a proiectelor ce țin de învățarea pe tot parcursul vieții.

În context, oficialii austrieci au trecut în revistă o serie de inițiative din domeniile educației și culturii, planificate pentru anul curent și care urmează să fie realizeze atât cu suportul ministerului, cât și în cooperare cu partenerii privați. Printre aceste inițiative se numără: organizarea unui simpozion științific dedicat operei lui Franz Kafka; promovarea studierii limbii germane prin perfecționarea metodologiei de predare a acesteia la facultățile de limbi străine; desfășurarea unui turneu de lectură dedicat autorului austriac contemporan Franzobel; organizarea unor evenimente muzicale cu participarea artiștilor moldoveni, reabilitarea edificiilor cu destinație cultural-artistică etc.

 

 

Lasă un comentariu