Evenimentul zilei

Sam02222020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Cultură Salonul Internațional de Carte „Bookfest” revine la Chișinău

Salonul Internațional de Carte „Bookfest” revine la Chișinău

02 Februarie 2018 - 

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării (MECC) a semnat vineri un contract de parteneriat cu Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, privind desfășurarea celei de-a III-a ediții a Salonului Internațional de Carte Bookfest-Chișinău. Evenimentul urmează să se desfășoare în perioada 29 august – 2 septembrie 2018.

Contractul de parteneriat a fost semnat de către ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc, și directorul general al Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, Nicolae Brînzea.

Astfel, Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni va sprijini desfășurarea Salonului Internațional de Carte Bookfest-Chișinău, ediția 2018, alături de Asociația Editorilor din România, Institutul Cultural Român și MECC al Republicii Moldova. 

Salonul Internațional de Carte Bookfest-Chișinău este un eveniment cultural și comercial ce reunește anual edituri, distribuitori de carte, instituții și asociații de cultură etc., și contribuie la promovarea culturii române, prin favorizarea accesului la o bogată ofertă editorială.

Totodată au fost punctate principalele proiecte care vor fi realizate în parteneriat cu Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” și care au drept scop promovarea culturii şi a valorilor româneşti în Republica Moldova. 

Astfel, printre obiectivele evidențiate se numără continuarea programului de mobilitate în domeniul culturii, prin organizarea unor tabere tematice pentru studenți, muzeografi, bibliotecari și meșteri populari, dar și organizarea în comun a conferințelor științifice internaționale.

Institutul va dona și cărți în limba română care vor fi oferite elevilor din Republica Moldova, care vor obține rezultate remarcabile la olimpiadele naționale și internaționale.

 

Lasă un comentariu