Evenimentul zilei

Joi12132018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Cultură Au fost desemnaţi laureaţii expoziției-concurs de artă plastică contemporană cu genericul „Noi: tineretul creator”

Au fost desemnaţi laureaţii expoziției-concurs de artă plastică contemporană cu genericul „Noi: tineretul creator”

09 Februarie 2018 - 

Expoziția cu genericul „Noi: tineretul creator”, organizată de către Uniunea Artiştilor Plastici din Republica Moldova, în parteneriat cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, a ajuns la cea de-a 17-a ediție. 

La Centrul Expoziţional „Constantin Brâncuşi” a avut loc desemnarea laureaţilor acestei expoziții-concurs de artă plastică contemporană.

La concurs au participat 130 de lucrări realizate de 99 de tineri artiști cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani. Acest eveniment are drept scop stimularea potențialului artistic și creativ al acestora, promovarea creațiilor de valoare, generarea unui comportament activ al tinerei generații, relevă serviciul de presă al ministerului de resort.

Radu Rebeja, secretar de stat în domeniul tineretului și sportului, a mulțumit organizatorilor și i-a felicitat pe câștigători. „Vă mulțumim că ați dat curs invitației de a participa la acest concurs, iar faptul că de la an la an numărul celor care își expun lucrările crește nu poate decât să bucure. Ministerul Educației, Culturii și Cercetării va continua să investească în tineri și în entuziasmul lor, contribuind astfel la dezvoltarea artei în Republică Moldova””, a declarat oficialul.

În cadrul evenimentului au fost premiate cele mai reușite lucrări de pictură, grafică, artă decorativă.

Au fost desemnați următorii câștigători ai concursului: Premiul I –Maria Plop, pentru lucrarea ,,Zbor”; Premiul II –Dumitru Lungu, pentru lucrarea ,,Alter Ego”; 

Premiul III – Olga Roșca, pentru lucrarea ,,Străpungere”. Premiul Mare al concursului, oferit de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, în valoare de 3.000 lei, i-a revenit lui Victor Frimu, pentru lucrarea ,,Templul naturii”. 

Expoziţia este deschisă pentru public la Centrul Expoziţional ,,Constantin Brâncuşi” până la 25 februarie.

 

 

 

Lasă un comentariu