Evenimentul zilei

Ma01222019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Cultură Mesaj pentru Adina Pintilie, câștigătoarea Ursului de Aur 2018, de la președintele României, Klaus Iohannis

Mesaj pentru Adina Pintilie, câștigătoarea Ursului de Aur 2018, de la președintele României, Klaus Iohannis

25 Februarie 2018 - 

Președintele Klaus Iohannis i-a transmis, duminică dimineață, un mesaj de felicitare Adinei Pintilie, regizoarea care a primit premiul Ursul de Aur pentru filmul "Nu mă atinge-mă/ Touch Me Not", la gala celei de-a 68-a ediţii a Festivalului de la Berlin.

Președintele Klaus Iohannis i-a transmis, duminică dimineață, un mesaj de felicitare Adinei Pintilie, regizoarea care a primit premiul Ursul de Aur pentru filmul "Nu mă atinge-mă/ Touch Me Not", la gala celei de-a 68-a ediţii a Festivalului de la Berlin.

„Felicitări Adinei Pintilie, regizoarea filmului „Nu mă atinge-mă / Touch me not”, pentru obținerea prestigiosului premiu „Ursul de Aur” la Festivalul Internațional de Film de la Berlin! Mult succes în viitoarele proiecte!”, scrie Iohannis.

Filmul experimental "Nu mă atinge-mă"/ "Touch me not", al regizoarei Adina Pintilie, a fost desemnat cel mai bun lungmetraj de debut în cadrul galei de premiere a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin de sâmbătă seara.

Filmul scris, regizat şi produs de Adina Pintilie este coprodus de Bianca Oana şi Philippe Avril. Filmul este o coproducţie România / Germania / Cehia/ Bulgaria / Franţa, iar, în 2012, proiectul a fost selecţionat pentru Atelierul secţiunii Cinéfondation de la Festivalul de la Cannes.

"Filmat pe o perioadă de 10 săptămâni, între anii 2015 şi 2017, cu o distribuţie mixtă de actori profesionişti (Tomas Lemarquis, Laura Benson) şi persoane reale, "Nu mă atinge-mă" este o explorare personală care pune sub semnul întrebării ideile preconcepute pe care le avem despre intimitate, ca aspect fundamental al existenţei umane", informează ICR Berlin, într-un comunicat de presă.

În acest an, regizorul Călin Peter Netzer a fost membru al juriului care a desemnat câştigătorul premiului pentru cel mai bun film de debut - GWFF Best First Feature Award.

„Nu mă atinge-mă” a fost o alegere surpriză pentru cel mai râvnit premiu al Berlinalei.

„Nu este despre ce poate face cinema-ul, ci despre unde poate duce”, a motivat Tykwer decizia juriului, citat de DPA.

„Nu mă atinge-mă” se află la granița dintre ficţiune, documentar şi artă vizuală, experimentând curajos atât la nivel de conţinut cât şi de limbaj cinematografic. Lungmetrajul a fost filmat pe o perioadă de 10 săptămâni, între anii 2015 şi 2017, cu o distribuţie mixtă de actori profesionişti (Tomas Lemarquis, Laura Benson) şi persoane reale.

 

Lasă un comentariu