Evenimentul zilei

Sam01192019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Cultură Ca să nu uităm de Hoarda de Aur, de Ginghis Han, Timur Lenk, China a adus pe scena Festivalului „Mărțișor” un concert de muzică mongolă

Ca să nu uităm de Hoarda de Aur, de Ginghis Han, Timur Lenk, China a adus pe scena Festivalului „Mărțișor” un concert de muzică mongolă

08 Martie 2018 - 

Un concert de muzică tradițională mongolă a avut loc miercuri, 7 martie, la Chișinău, în cadrul Festivalului Internațional de Muzică „Mărțișor”. Ambasada Republicii Populare Chineze și Filarmonica Națională „Serghei Lnchevici” au oferit spectatorilor posibilitatea să aplaude ansamblul „Anda Union”, care a interpretat melodii străvechi mongole la instrumente speciale, inclusiv folosind tehnici de interpretare guturală a melodiilor vocale, transmite IPN.

Formația „Anda Union” vine din regiunea autonomă Mongolia Interioară a Chinei. Trupa a concertat în mai mult de 30 de țări ale lumii, iar la Chișinău au interpretat melodii precum: Drinking Song, Homeland, Hoomei & Derlcha, Buriat Song, Jangar etc.

Potrivit ambasadorului Chinei în Republica Moldova, Zhang Yinghong, Festivalul „Mărțișor” a devenit una dintre cele mai glorioase evenimente din Moldova, servind ca o platformă pentru schimbul cultural și artistic între diferite țări. An de an, China participă cu ansambluri artistice, dedicând poporului moldovenesc diferite programe cu specific chinezesc autentic.

„Nivelul relațiilor dinte două țări depinde de relațiile dintre popoarele acestora, iar relațiile de prietenie dintre două popoare se bazează pe înțelegere profundă. Ținând cont că China și Moldova sunt deschise spre colaborare, prietenia existentă între țările noastre reprezintă un imbold imens spre cooperare în toate domeniile”, a spus Zhang Yinghong.

Ediția din acest an a Festivalului Internațional de Muzică „Mărțișor”, cu genericul „Mărțișorul e iubire”, cuprinde 54 de spectacole, în perioada 1-10 martie, jumătate dintre care sunt organizate în afara Chișinăului, inclusiv patru – în stânga Nistrului, la Tiraspol.

 

Lasă un comentariu