Evenimentul zilei

Vi03222019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Cultură Cu ce te-ai prezentat la Târgul de carte de la Leipzig, ediția 2018, popor cititor?

Cu ce te-ai prezentat la Târgul de carte de la Leipzig, ediția 2018, popor cititor?

19 Martie 2018 - 

În perioada 15-18 martie curent, s-a desfășurat Târgul de carte de la Leipzig, la care a fost reprezentată și Republica Moldova. Evenimentul a reunit aproximativ 2.400 de expozanți din circa 40 de țări.

Participarea editorilor din Republica Moldova pentru al doilea an consecutiv, reuniți în cadrul unui stand național, a fost posibilă datorită colaborării dintre Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și Uniunea Editorilor din Moldova, cu susținerea Ambasadei Republicii Moldova la Berlin și „Moldova – Institut Leipzig”. Standul Republicii Moldova a reunit 18 edituri și distribuitori de carte, oferind un produs editorial reprezentativ pentru ultimii trei ani.

Ediția 2018 s-a desfășurat sub sloganul „Zoom in Romania”, standul României oferind cu acest prilej peste 40 de traduceri noi ale autorilor români, se arată într-un comunicat al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.

Selecția titlurilor prezentate la Târgul de carte de la Leipzig a fost realizată de către Uniunea Editorilor din Moldova.

Evenimentul a posibil datorită susținerii financiare a Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, care a constituit 95.000 lei oferiți prin intermediul concursului proiectelor culturale organizate de asociațiile obștești și co-finanțate din bugetul de stat și 115.000 lei cheltuieli pentru amenajarea standului.

 

 

Lasă un comentariu