Evenimentul zilei

Vi03222019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Cultură Comunitatea evreiască din Republica Moldova va avea un muzeu în Chișinău

Comunitatea evreiască din Republica Moldova va avea un muzeu în Chișinău

20 Martie 2018 - 

Igor Șarov, secretar general de stat al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, a avut o întrevedere cu ambasadorul Statului Israel în Republica Moldova, Eliyahu Yerushalmi. Principalul subiect al discuțiilor a fost stadiul actual al procesului de creare a Muzeului populației evreiești.

În debutul întrevederii, Igor Șarov a menționat importanța intensificării relațiilor bilaterale în domeniile educației, culturii și cercetării. Totodată, secretarul general de stat a trecut în revistă cele mai relevante activități vizând comunitatea evreiască din Republica Moldova, și anume: comemorarea în fiecare an, pe data de 27 ianuarie, a victimelor Holocaustului; invitarea artiștilor evrei la evenimentele organizate de către minister, desfășurarea expoziției-concurs de arte vizuale „Culorile unui genocid” în incinta Colegiului de Arte Plastice „Alexandru Plămădeală” ș.a.

Oficialii au discutat despre procesul creării Muzeului populației evreiești la Chișinău, punctând principalele etape care urmează să fie realizate. E.S. Eliyahu Yerushalmi a menționat necesitatea stabilirii unor parteneriate între specialiștii muzeografi din ambele țări, în vederea asigurării suportului metodologic pentru crearea instituției muzeale sus-menționate.

La final, oficialii au convenit să intensifice cooperarea bilaterală, astfel încât atât comunitatea evreiască din Republica Moldova, cât și cea moldovenească din Israel, să se integreze plenar în societatea statului gazdă, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării. 

 

 

Lasă un comentariu