Evenimentul zilei

Vi04192019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Cultură Castelul de Apă din Chișinău găzduiește o expoziție de fotografie cu patrimoniul cultural din șase țări

Castelul de Apă din Chișinău găzduiește o expoziție de fotografie cu patrimoniul cultural din șase țări

26 Martie 2018 - 

40 de fotografii realizate de tineri din șase state au fost expuse la Muzeul de Istorie al orașului Chișinău – Turnul de Apă. Expoziția, cu genericul „Patrimoniul Europei – un patrimoniu comun”, a fost vernisată, astăzi, de către Agenția de inspectare și restaurare a monumentelor. Evenimentul este prilejuit de Anul european al patrimoniului cultural 2018, anunțat de către Parlamentul European, transmite IPN.

 

Potrivit directorului general al Agenției de inspectare și restaurare a monumentelor, Ion Ștefăniță, imaginile foto care ilustrează obiecte de patrimoniu au fost realizate de tineri din Marea Britanie, Franța, Spania, Germania, Irlanda și Republica Moldova. Tinerii din Republica Moldova au prezentat fotografii cu monumentul domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt, situri bisericești, Turnul de Apă sau Cramele de la Cricova și Mileștii Mici.

„Moldova subterană sau cramele subterane de la Mileștii Mici, de la Cricova etc. sunt, de fapt, un zid chinezesc pentru Republica Moldova. Prin valoarea economică a acestui patrimoniu noi putem să dezvoltăm orașul, putem să dezvoltăm această țară”, a remarcat Ion Ștefăniță.

Directorul general al Agenției de inspectare și restaurare a monumentelor spune că și-ar dori ca pe parcursul acestui an să trezească în mod special interesul tinereilor față de patrimoniul cultural, păstrarea și transmiterea lui generațiilor următoare. 

„Nu trebuie să permitem ca patrimoniul nostru cultural să iasă din uz, să se deterioreze sau să se distrugă. Iată de ce, în 2018, căutăm modalități de a-l celebra și conserva”, a mai spus Ion Ștefăniță.

 

Lasă un comentariu