Evenimentul zilei

Vi05242019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Cultură „Primăvara Europeană a Poeților”, Festivalul Internațional care aduce la Chișinău poezia de pe toate meridianele

„Primăvara Europeană a Poeților”, Festivalul Internațional care aduce la Chișinău poezia de pe toate meridianele Recomandat

03 Mai 2018 - 

Astăzi, la Chișinău s-a deschis cea de-a VIII-a ediție a Festivalului Internațional „Primăvara Europeană a Poeților”. Evenimentul este organizat de Uniunea Scriitorilor din Moldova, în parteneriat cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Institutul Cultural Român ,,Mihai Eminescu” și Primăria Municipiului Chișinău.

La ediția din acest an participă poeți și traducători din Azerbaidjan Belgia, Cehia, Federația Rusă, Germania, Polonia, România, Slovacia, Turcia, Ucraina și, bineînțeles, din Republica Moldova.

Printre acțiunile importante ale evenimentului se numără: simpozionul „Dialoguri europene: poeţi şi traducători”, lansarea colecției de poezie ,,Primăvara Poeților”, avanpremiera editorială a volumului de versuri ,,Mitrofan plângăciosul” de Nicolae Popa, lansări de carte a scriitorilor invitați etc.

Prezent la eveniment, secretarul de stat în domeniul culturii, Andrei Chistol, a menționat că acest eveniment contribuie în mod plenar la apropierea și dezvoltarea spațiilor culturale europene. ,,Deja de opt ani, Festivalul ,,Primăvara Europeană a Poeților”, care adună personalități proeminente din domeniul literaturii, vine să promoveze dialogul intercultural, să consolideze punți spirituale între țări prin intermediul creației literare originale și al traducerilor și să renască dragostea față de poezie”, a menționat oficialul, relevă serviciul de presă al ministerului.

Menționăm că Festivalul Internațional „Primăvara Europeană a Poeților” se înscrie în agenda culturală europeană şi cuprinde o multitudine de acţiuni culturale dedicate poeziei contemporane, acţiuni care se desfăşoară deja în mod tradiţional în majoritatea oraşelor din ţările Uniunii Europene. Evenimentul este susținut de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării prin intermediul proiectelor culturale. 

 

 

 

 

Lasă un comentariu