Evenimentul zilei

Ma03192019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Cultură Visul oricărui designer: să cucerească Franța. Branduri vestimentare autohtone, promovate la Strasbourg cu sprijinul Guvernului

Visul oricărui designer: să cucerească Franța. Branduri vestimentare autohtone, promovate la Strasbourg cu sprijinul Guvernului Recomandat

10 Mai 2018 - 

Nouă designeri autohtoni și-au expus, începând cu data de 4 mai curent, colecțiile de haine într-un prestigios magazin din orașul Strasbourg, în cadrul evenimentului de modă Strasbourg Fashion Week. Republica Moldova este invitat de onoare la ediția din acest an, iar participarea întreprinzătorilor autohtoni este susținută financiar și logistic de către Guvern, inclusiv cu implicarea Reprezentanței permanente a Republicii Moldova pe lângă Consiliul Europei.

Colecțiile brandurilor autohtone, alături de cele internaționale, vor fi prezentate și comercializate în acest magazin timp de două luni, în perioada mai-iunie. De asemenea, în perioada 28 mai - 3 iunie, producătorii vor participa la o defilare de modă în cadrul Strasbourg Fashion Week, relevă serviciul de presă al Guvernului.

Pentru facilitarea accesului producătorilor locali la noi piețe de desfacere, vor fi organizate întrevederi cu rețele importante din domeniu, precum și cu distribuitorii rețelelor mai mici. Urmează să fie elaborat și un catalog cu informații despre antreprenorii de profil, care va fi tipărit în o mie de exemplare și difuzat în rețelele comerciale și hoteliere din Franța.

Promovarea designerilor moldoveni pe piața franceză este susținută de Guvern, care a alocat în acest scop 300 de mii de lei din Fondul de promovare a exporturilor, prin intermediul Asociației Patronale din Industria Ușoară. Sprijin au mai oferit Proiectul de Competitivitate din Moldova, finanțat de către Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională, și Ambasada Suediei, precum și Proiectul Ameliorarea Competitivității al Băncii Mondiale. 

 

 

Lasă un comentariu