Evenimentul zilei

Mie01232019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Cultură A venit din America pentru a-și lansa la Chişinău cartea de poezii „Cioburi în oglindă”

A venit din America pentru a-și lansa la Chişinău cartea de poezii „Cioburi în oglindă”

12 Mai 2018 - 

Basarabeanul Valentin Dulce, stabilit de aproape două decenii în Statele Unite ale Americii, şi-a lansat la Chişinău cartea de poezii „Cioburi în oglindă”. 

Evenimentul a avut loc vineri seara şi a adunat într-o librărie din centrul capitalei prieteni, rude, colegi de facultate şi admiratori ai creaţiei sale. Poeziile lui Valentin Dulce sunt cântate de mult timp de mai mulţi interpreţi autohtoni din Republica Moldova şi România. Cartea a fost scoasă de sub tipar în 300 de exemplare, transmite IPN.

Ilustraţiile cărţii sunt semnate de către jurnalistul Vasile Botnaru. El a povestit la eveniment că îl cunoaşte pe Valentin Dulce de la 18 ani, când s-au întâlnit la admitere la universitate. Vasile Botnaru afirmă că a întâlnit atunci un suflet înrudit. „Atunci era cumva jenant să te dai receptiv, liric. Pe atunci jurnalistica era o meserie aşa, mai bărbată, mai robustă. Şi Dulce îşi ascundea trăsătura aceasta care iată că a răbufnim mai târziu. Dacă nu ar fi fost poet, ar fi fost un artist plastic,un regizor sau altceva, dar la fel un om de mare succes,”, a spus Vasile Botnaru.

În carte apar şi interviurile acordate de peste ocean de către Valentin Dulce postului de radio Europa Liberă. Corespondenta Europei Libere, Valentina Ursu, a declarat că îl cunoaşte pe Valentin Dulce de mult timp şi că este mândră de faptul că îl are printre prieteni. „I-am admirat şi continuu să-i admir în primul rând omenia, cumsecădenia, inteligenţa, vocaţia. Profunzimea gândurilor lui te face să meditezi”, a spus Valentina Ursu.

Valentin Dulce s-a născut la 10 octombrie 1957 în satul Cornești, Ungheni. A absolvit Facultatea de Jurnalistică a Universității de Stat din Moldova. Activitatea profesională și-a început-o în calitate de redactor la Compania Teleradio Moldova. Pe parcursul anilor a activat în cadrul mai multor publicații. A deținut funcții în cadrul Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă. Din octombrie 2000 s-a stabilit cu traiul la New-York. Este autor al mai multor texte pentru cântecele semnate de compozitorul Ian Raiburg și interpretate de Ion Suruceanu, Olga Ciolacu, Anastasia Lazariuc, Fuego etc. În 2014, la Chișinău a fost editat primul său CD cu titlul „Asta-i viața noastră”.

 

Lasă un comentariu