Evenimentul zilei

Ma03192019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Cultură A murit Cristian Țopescu

A murit Cristian Țopescu

15 Mai 2018 - 

Fostul comentator sportiv Cristian Ţopescu a murit marți, la vârsta de 81 de ani. În urmă cu o săptămână, el a fost internat de urgență la Spitalul Elias. Astăzi, el a suferit un stop cardio-respirator iresuscitabil.

Fostul comentator sportiv, licenţiat al Institutului de Educaţie Fizică şi Sport (1970), suferea de mai multe afecţiuni cronice, printre care şi diabet.

Între anii 1964-2004, la TVR, a lucrat ca reporter sportiv, realizator de emisiuni, comentator sportiv, redactor şef sport, director general adjunct TVR.

Cristian Ţopescu a avut și un mandat de senator de Bucureşti, în urma alegerilor parlamentare din 30 noiembrie 2008.

În luna martie a anului 2017, preşedintele Klaus Iohannis i-a acordat lui Cristian Ţopescu Ordinul „Steaua României”.

Cristian Țopescu a mai primit Ordinul Meritul Sportiv, Ordinul Olimpic Colanul de Aur şi Ordinul Naţional Serviciul Credincios în grad de Cavaler.

De asemenea, în urma unui decret semnat de preşedintele României în octombrie 2016, colonelul în retragere Cristian Ţopescu a fost avansat la gradul de general de brigadă, scrie digi24.ro.

Amatorii de sport din Basarabia l-au iubit pe Cristian Țopescu și urmăreau competițiile comentate de acesta precum ascultau, cu sufletul la gură, transmisiunile radiofonice de la Cenaclul Flacăra. Marile talente, marii oameni de caracter, precum a fost și Cristian Țopescu, au constituit, ani buni, ca reper pentru cei de dincoace de „cortina de fier” instalată pe Prut.

 

 

Lasă un comentariu