Evenimentul zilei

Lun05202019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Cultură DOLIU în muzica românească: Unul dintre cei mai mari cântăreți a fost găsit MORT

DOLIU în muzica românească: Unul dintre cei mai mari cântăreți a fost găsit MORT

31 Mai 2018 - 

Este doliu uriaș în muzica românească! Unul dintre artiștii preferați ai românilor a fost găsit mort, în salonul din spital, de către medici, la vârsta de 84 de ani. Este vorba despre Alexandru Jula, cel care a ajuns, luni, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Galaţi, prezentând simptomele unui accident vascular cerebral.

Alexandru Jula, care prezenta simptomele unui accident vascular cerebral, a fost preluat luni dimineaţă, din faţa blocului unde locuieşte din municipiul Galaţi, cu o ambulanţă şi transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Galaţi, în urma unui apel la 112. 

Alexandru Jula s-a născut pe 24 iulie 1934, la Şimleul Silvaniei. Debutul în televiziune şi l-a făcut pe 23 august 1962, iar la radio pe 1 ianuarie 1963.

Primul single (realizat în 1966 împreună cu Ionel Miron) a fost urmat de alte patru apariţii personale, dintre care discul editat în 1968 a înregistrat vânzări considerabile, conţinând piesele "Soţia prietenului meu", "Floare albă din Pireu" şi coveruri.

Piesa cea mai cunoscută a lui Alexandru Jula este „Soţia prietenului meu”, pe care dictatorul Nicolae Ceauşescu i-a cerut în mai multe rânduri să i-o cânte în cadrul unor petreceri private, după cum a mărturisit chiar artistul, pentru „Adevărul”, în urmă cu câţiva ani.

De-a lungul timpului a participat la festivaluri naţionale şi internaţionale unde a câştigat mai multe premii, în anul 2002 fiind desemnat Cetăţean de Onoare al municipiului Galaţi, scrie stiripesurse.ro.

 

 

 

 

Lasă un comentariu