Evenimentul zilei

Dum05262019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Cultură Festivalul ,,Bunkasai – spiritul Japoniei”, la cea de-a V-a ediție

Festivalul ,,Bunkasai – spiritul Japoniei”, la cea de-a V-a ediție

03 Iunie 2018 - 

Un monument comemorativ ,,Piatra Păcii” a fost dezvelit în scuarul Universității de Stat din Moldova în memoria victimelor catastrofelor nucleare de la Hiroshima și Nagasaki. Acţiunea a avut loc sâmbătă, în cadrul celei de-a V-a ediții a Festivalului culturii japoneze ,,Bunkasai – spiritul Japoniei”. 

La eveniment au participat ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc, secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tatiana Molcean, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Japoniei în Republica Moldova, Masanobu Yoshii, președintele Asociației „Stone for Peace”, Michio Umemoto, președintele Fundației pentru Relații Moldo-Japoneze, Valeriu Bînzaru ș. a.

În cadrul ceremoniei de deschidere a Festivalului, ministrul educaţiei, culturii şi cercetării, Monica Babuc, a spus că dezvelirea monumentului reprezintă o mărturie a faptului că orice tragedie poate și trebuie depășită, iar modelul nipon este unul demn de urmat. Ministrul a spus că Festivalul a devenit într-un timp destul de scurt puntea de legătură dintre Japonia și Republica Moldova.

,,Cultura este liantul care unește națiunile şi contribuie la consolidarea solidarității și a înțelegerii între oameni. Cultura niponă este deosebit de captivantă, tocmai pentru că e diferită de a noastră, dar la fel de frumoasă și vastă. În acest sens, ,,Bunkasai” oferă posibilitatea tuturor să cunoască Japonia în toată splendoarea ei”, a spus Monica Babuc.

În cadrul Festivalului culturii nipone, care are loc pe 2 şi 3 iunie, vizitatorii pot lua lecții de limbă japoneză, se pot familiariza cu bucătăria japoneză, ceremonia ceaiului, caligrafia japoneză, jocuri și dansuri tradiționale japoneze, muzică, arte marțiale, origami, anime și altele, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.

Festivalul ,,Bunkasai – Spiritul Japoniei” este organizat de către Fundația pentru Relații Moldo-Japoneze, în parteneriat cu Ambasada Japoniei în Republica Moldova și Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova.

 

 

Lasă un comentariu