Evenimentul zilei

Vi02222019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Cultură VIDEO// Festivalul de muzică clasică în aer liber „DescOperă”, ediția a III-a. VEZI programul

VIDEO// Festivalul de muzică clasică în aer liber „DescOperă”, ediția a III-a. VEZI programul

13 Iunie 2018 - 

În perioada 15-17 iunie, la Butuceni, Orheiul Vechi, va avea loc cea de-a treia ediție a Festivalului de muzică clasică în aer liber ,,DescOperă”, la care sunt așteptați oaspeți atât din întreaga țară, cât și de peste hotare, pentru a se delecta cu muzică clasică într-un spațiu rustic, amfiteatrul peisagistic al Rezervației cultural-naturale „Orheiul Vechi”.

Media

VC: privesc.eu

Întregul program al spectacolelor a fost prezentat în cadrul conferinței de presă dedicată acestui eveniment cultural de mare amploare. Ministrul Monica Babuc a menționat că cele mai redutabile colective artistice din Republica Moldova, precum cel al Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” și Orchestra simfonică a Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”, conduse de către cunoscutul dirijor austriac Friedrich Pfeiffer, vor delecta spectatorii pe parcursul celor 3 zile ale Festivalului. 

Astfel, prima seară va debuta cu faimoasa lucrare a compozitorului german Carl Orff, monumentala cantată scenică ,,Carmina Burana”, cu artiștii Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”, în frunte cu soprana Tatiana Costiuc și tenorul Sorin Lupu (România), fiind acompaniați de Capela Corală ,,Doina”. Celebra operă în patru acte ,,Nabucco” de Giuseppe Verdi va fi jucată în a doua seară de către artiștii Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”, în regia lui Andrea Battistini (Italia). Festivalul se va încheia cu o seară de vals – ,,Pe valurile Răutului”, oferită de Orchestra simfonică a Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”, în care vor răsuna mai multe piese din opera lui Johann Strauss.

Festivalul ,,DescOperă” este organizat de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” și Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici”, cu suportul partenerilor strategici: Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID), Guvernul Suediei, Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare în Republica Moldova și Oficiul Național al Viei și Vinului. Gazda celor trei seri de muzică clasică va fi agro-pensiunea Eco-Resort „Butuceni”. 

În acest an evenimentul face parte din campania de promovare a Republicii Moldovei ca destinație turistică – „Fii Oaspetele Nostru” și este organizat sub egida brandului turistic de țară ,,Pomul Vieții” și a brandului național ,,Vinul Moldovei”.  Oaspeții vor avea posibilitatea să viziteze siturile, mănăstirea, complexele rupestre, muzeul și gospodăriile oamenilor care păstrează atmosfera secolelor trecute, dar și să participe la masterclass-uri culinare inedite, pregătite de gazdele evenimentului. 

Biletele sunt disponibile online pe iticket.md. De asemenea, acestea pot fi procurate și de la casele Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”, ale Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”, ale Palatului Național „Nicolae Sulac” și ale Info-centrului Butuceni, Orheiul Vechi.

Lasă un comentariu