Evenimentul zilei

Lun02182019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Cultură „Cinste celui care te-a scris”: A fost inaugurată o expoziție permanentă de carte rară din patrimoniul Bibliotecii Naționale

„Cinste celui care te-a scris”: A fost inaugurată o expoziție permanentă de carte rară din patrimoniul Bibliotecii Naționale

14 Iunie 2018 - 

Astăzi, a avut loc inaugurarea expoziției permanente din patrimoniul Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, care pune în valoare colecția de carte veche, denumită convențional „Muzeul Cărții”. Aceasta este amplasată în incinta blocului 2 al Bibliotecii Naționale din str. 31 August 1989.

Prezent la eveniment, secretarul de stat la Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Andrei Chistol, i-a felicitat pe organizatori pentru frumoasa inițiativă de a promova tezaurul scris al neamului. „Facilitarea accesului publicului larg la documentele gestionate de Secția Carte Veche și Rară, documente de o valoare inestimabilă, va contribui la dezvoltarea spiritului critic și analitic al cititorilor”, a declarat oficialul.

Colecția de Carte Veche și Rară a Bibliotecii Naționale însumează peste 30 de mii exemplare de carte și documente de unicat din Republica Moldova. Organizarea expoziției cu titlul sugestiv „Muzeul cărții” oferă publicului o posibilitate în plus de a cunoaște patrimoniul Bibliotecii, obiectivul acesteia fiind promovarea mărturiilor trecutului, exprimate prin una dintre cele mai importante invenții ale umanității – Cartea, tezaur al patrimoniului cultural universal.

Prin deschiderea expoziției „Muzeul Cărții”, Biblioteca Națională tinde să diversifice formele de promovare a moștenirii culturale scrise, tipărită cu secole în urmă; să sensibilizeze opinia publică în privința conservării și valorificării cărților; să includă expoziția permanentă în circuitul turistic naţional, relevă serviciul de presă al ministerului de resort. 

 

 

Lasă un comentariu