Evenimentul zilei

Lun02182019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Cultură FOTO// Poveștile și legendele de pe Nistru au înviat la Holercani

FOTO// Poveștile și legendele de pe Nistru au înviat la Holercani

09 Iulie 2018 - 

Cartea „Povești și legende de pe Nistru” a fost prezentată în cadrul celei de-a șasea ediții a festivalului etnic „IA MANIA”, desfășurat pe malul râului Nistru.

Cartea cuprinde 20 de istorii culese de la locuitorii satelor Holercani și Tîrnauca. 

IA MANIA a întrunit și de această dată expoziții cu vânzări de obiecte artizanale, competiții gastronomice, și toate acestea asezonate cu voie bună și muzică de calitate.

Anul curent, pentru prima oară la festival au participat și locuitorii satului Tîrnauca, din stânga Nistrului. Cu jumătate de an înaintea evenimentului, locuitorii a două sate: Holercani și Tîrnauca au muncit împreună la confecționarea iilor, obiectelor de ceramică și lemn, pe care le-au prezentat la festival.  

Proiectul „Două maluri – același râu. Povești și legende de pe Nistru” a fost realizat de asociația «Klumea» în parteneriat cu primăria satului Holercani și un grup de inițiativă din satul Tîrnauca, stânga Nistrului. Este unul din cele 30 de parteneriate ale societății civile, sprijinite de Uniunea Europeană, în cadrul Programului „Susținerea măsurilor de promovare a încrederii”, implementat de PNUD Moldova. 

Lasă un comentariu