Evenimentul zilei

Ma03192019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Cultură Intrarea la Galeria Naţională din Londra este gratuită

Intrarea la Galeria Naţională din Londra este gratuită

01 August 2018 - 

Galeria Naţională (The National Gallery) este un muzeu de pictură aflat în Piaţa Trafalgar din centrul Londrei.

A fost fondat în 1824, când Camera Comunelor a decis achiziţionarea a 38 de picturi deţinute de urmaşii bancherului John Angerstein (1732-1823), printre care se aflau lucrări de Rubens, Rembrandt, Velazquez, Tiţian şi desene semnate de J.M.W Turner.
De-a lungul anilor, colecţia muzeului a ajuns la peste 2.300 de picturi datând de la jumătatea secolului al XIII-lea până în 1900, mai bine de două treimi provenind din donaţii private.
Clădirea principală ce găzduieşte în prezent instituţia de cultură a fost concepută de William Wilkins între 1832 şi 1838, însă doar faţada a rămas neatinsă, restul construcţiei fiind extinsă în repetate rânduri. În 1991, a fost adăugată aripa Sainsbury, care cuprinde colecţia de picturi renascentiste. De altfel, această anexă reprezintă în sine o atracţie, fiind un excelent exemplu de arhitectură britanică postmodernă.
Printre atracţiile principale ale Galeriei Naţionale din Londra se numără: "Portretul soţilor Arnolfini", realizat de pictorul flamand Jan van Eyck; "Fecioara între stânci" de Leonardo da Vinci (este vorba de cea de-a doua versiune a lucrării, prima aflându-se la Muzeul Luvru); "Iisus alungă neguţătorii din templu" de El Greco (opera reprezentativă pentru manierism) şi un tablou din seria dedicată florii-soarelui ce poartă semnătura lui Van Gogh.

Lasă un comentariu