Evenimentul zilei

Vi02222019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Cultură Bookfest Chișinău, la a treia ediția: peste 50 de mii de titluri de carte vor fi expuse la salonul internațional

Bookfest Chișinău, la a treia ediția: peste 50 de mii de titluri de carte vor fi expuse la salonul internațional

22 August 2018 - 

Peste 50 de mii de titluri de carte de la cele mai importante edituri din România și Republica Moldova vor fi expuse în cadrul salonului internațional de Carte Bookfest, care se va desfășura în perioada 29 august - 2 septembrie la Chișinău. Potrivit organizatorilor, Bookfest Chișinău, aflat la cea de-a treia ediție, sărbătorește în anul Centenarului Marii Uniri cartea scrisă în limba română pe ambele maluri ale Prutului, transmite IPN.

Într-o conferinţă de presă, ministrul educației, culturii și cercetării, Monica Babuc, a declarat că este vorba despre un eveniment remarcabil pentru toți iubitorii de carte bună din Moldova. Experiența edițiilor precedente denotă că acesta se bucură de succes, la ediția din anul trecut fiind înregistrați peste 50 de mii de vizitatori. Anul acesta la Bookfest, pe lângă cele peste 60 de standuri cu cărți care vor fi expuse la Moldexpo, dar și la Biblioteca Națională, vor avea loc un șir de evenimente: lansări de carte, expoziții, întâlniri cu scriitorii etc.

Gheorghe Prini, președintele Uniunii Editorilor din Republica Moldova, a spus că după rezultatul surprinzător al primei ediții, a urmat și a doua. Iar după cea de-a doua, organizatorii susțin că Bookfest Chișinău e al doilea din spaţiul limbii române după București. Și acest fapt este determinat de numărul de cărți vândute și de numărul de vizitatori. Cei care vor veni la salon vor beneficia de reduceri la procurarea cărților.

Inaugurarea Bookfest va avea loc pe 29 august, începând cu ora 12.00, la Moldexpo. Ulterior, salonul va putea fi vizitat zilnic între 10.00 și 20.00. Intrarea va fi liberă atât în cadrul salonului de carte, cât și la toate evenimentele programate pe durata acestuia.

 

 

Lasă un comentariu