Evenimentul zilei

Sam06152019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Cultură MOLDOX 2018, festivalul internațional de film documentar la Cahul

MOLDOX 2018, festivalul internațional de film documentar la Cahul Recomandat

29 August 2018 - 

În perioada 1-5 septembrie, în orașul Cahul se va desfășura cea de-a III-a ediție a Festivalului Internațional de Film Documentar pentru Schimbare Socială, MOLDOX. Intrarea la festival este liberă și transportul Chișinău-Cahul-Chișinău este asigurat gratuit de organizatori. 

Gazda festivalului la această ediție este Teatrul Muzical-Dramatic „B. P. Hasdeu” din orașul Cahul, iar deschiderea și închiderea oficială a festivalului vor avea loc în sala de festivități din incinta Universității de Stat „B. P. Hasdeu”.

Pe parcursul festivalului, vizitatorii vor avea parte de 23 de proiecții de film documentar proiectate în premieră în Moldova și chiar în Europa de Est.   Filmele de anul acesta, premiate la diverse festivaluri, câștigătoare la Sundance și nominalizate la Oscar abordează un subiect actual și prezent la nivel mondial – problema CORUPȚIEI în diversele ei aspecte în diferite țări. Un alt subiect atins prin intermediul peliculei va fi “CORPUL”, în multitudinea semantică a acestui cuvânt – corp uman, corp legislativ, corp ceresc etc., ca și element central în diverse situații din viață. De asemenea, publicul va putea viziona o selecție specială de filme documentare autohtone – Local Dox, iar o categorie separată Youth Dox va fi dedicată documentarelor pentru tineri.

Ceremonia de deschidere a festivalului MOLDOX va începe la ora 18.00, după care va urma o piesă extraordinară din partea teatrului de umbre „Practica” iar la orele 19.00, filmul Ada pentru primărie!, în regia lui Pau Faus, despre Ada Colau, prima femeie din istoria Spaniei contemporane, care a depus jurământul ca primar. 

Programul festivalului cuprinde și o expoziție de caricatură, paneluri de discuție, moderate de Vasile Ernu, cu primarul orașului Cahul, Nicolae Dandiș, ex-Ministrul Justiției, Constantin Tănase, jurnalista Natalia Morari, pediatrul Mihai Stratulat.

De asemenea, pe data de 2 septembrie, publicul este așteptat la un concert acustic în aer liber cu trupa Via Dacă. 

Toate filmele vor fi prezentate în limba originală cu subtitrări în limbile română și engleză.

 

 

Lasă un comentariu