Evenimentul zilei

Sam06152019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Cultură A fost inaugurat Salonul Internațional de Carte ,,Bookfest Chișinău”, ediția a treia

A fost inaugurat Salonul Internațional de Carte ,,Bookfest Chișinău”, ediția a treia

29 August 2018 - 

Astăzi, în incinta Centrului Internaţional de Expoziţii ,,Moldexpo”, a fost inaugurat Salonul Internaţional de Carte ,,Bookfest Chișinău”, ediția a treia, unul dintre cele mai importante evenimente culturale din Republica Moldova.

În alocuțiunea sa, ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc, a afirmat că acesta este unul dintre cele mai deosebite evenimente, care de la an la an capătă tot mai multă vigoare, încredere și captivează un număr tot mai mare de cititori, cu atât mai mult cu cât se desfășoară în perioada când consemnăm cele mai importante sărbători naționale – Ziua Independenței și Ziua Limbii Române.

Președintele Uniunii Scriitorilor din Moldova, Arcadie Suceveanu, a menționat, la rândul său, că Salonul Internațional de Carte „Bookfest” este o competiție benefică dintre editurile din R. Moldova și România, care vin în fața cititorilor cu cele mai bune cărți.

În cele cinci zile, cele mai importante edituri din Republica Moldova și România îi așteaptă pe cititori cu o bogată ofertă editorială ce include cărți pentru copii, auxiliare școlare, dar și o vastă gamă de volume din cele mai variate domenii. În total, vor participa circa 50 de edituri, care vor expune peste 50 de mii de volume, reunite în 60 de standuri individuale, relevă serviciul de presă al ministerului de resort.  

În cadrul ediției din acest an a Salonului Internațional ,,Bookfest Chișinău”, edituri de pe ambele maluri ale Prutului vor dona bibliotecilor publice din Republica Moldova circa 3000 cărți. Această acțiune este posibilă datorită sprijinului acordat de către Institutul Cultural Român și Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru Românii de Pretutindeni. 

Evenimentul este organizat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării din Republica Moldova, în parteneriat cu Ministerul Culturii și Identității Naționale, Institutul Cultural Român, Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru Românii de Pretutindeni, Biblioteca Națională a Republicii Moldova, Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, Uniunea Editorilor din Republica Moldova, Asociația Editorilor din România.

Salonul Internațional de Carte ,,Bookfest Chișinău”, ediția 2018, se va desfășura în perioada 29 august – 2 septembrie, la Centrul Internaţional de Expoziţii ,,Moldexpo”.

 

Lasă un comentariu