Evenimentul zilei

Vi09202019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Cultură A fost lansată campania națională de promovare a lecturii „Să citim împreună!”

A fost lansată campania națională de promovare a lecturii „Să citim împreună!”

31 Ianuarie 2019 - 

Aproximativ 70 de copii și adolescenți de la liceele din Capitală au devenit primii cititori ai cărților „Rebela”, de Claudia Partole, și „Poeme pe trepte încinse”, de Ianoș Țurcanu, în cadrul campaniei naționale de promovare a lecturii „Să citim împreună!”.

Cititorii au împărțit cu autorii impresii despre cărți în cadrul unui eveniment de lansare a noii ediții a campaniei, la Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă”, relatează IPN. Elevii au recitat versuri de Ianoș Țurcanu și au prezentat microeseuri despre cele două cărți. Tinerii au spus că s-au regăsit în romanul „Rebela”, care este despre adolescenții de astăzi.

Potrivit directoarei adjuncte a Bibliotecii Naționale pentru Copii „Ion Creangă, Eugenia Bejan, în cadrul campaniei se promovează, până la trei titluri de carte, în funcție de oferta pe care o are biblioteca. Selecția se face din cărțile editate în cadrul programului național de editare a cărții susținut de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.

Scopul campaniei este promovarea cărților autorilor care sunt în viață. Aceasta, pentru a putea organiza întâlnirile cititorilor cu autorii, în cât mai multe biblioteci, școli și licee. Se încurajează și lecturile în familie. Operele selectate au ca grup țintă copiii de vârstă școlară mică și adolescenții.

Campania Națională de promovare a lecturii „Să citim împreună!” a fost lansată în 2012 și este  coordonată de Biblioteca Națională pentru copii „Ion Creangă”. Anul acesta este la a VIII-a ediție.

Lasă un comentariu