Evenimentul zilei

Vi04102020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Cultură Concerte pentru diaspora moldovenească din Canada. Vezi cine va cânta?

Concerte pentru diaspora moldovenească din Canada. Vezi cine va cânta?

01 Februarie 2019 - 

Două concerte vor susține în Canada membrii formației ”Catharsis”, Ion Rață și Mihai Budurin, împreună cu interpreta de muzică populară Lenuța Gheorghiță, în cadrul unui turneu care îl vor efectua în această țară în perioada 13-20 februarie.

 Solicitat de agenție, președintele Comunității moldovenilor din Quebec, Ala Mândâcanu a menționat că turneul este organizat de Asociația Moldo-Canadiană ”DOR” din Toronto, în parteneriat cu Ambasada Republicii Moldova și Ambasada României în Canada.

”Turneul începe pe 15 februarie la Montreal, unde invitații vor participa la spectacolul cu genericul ”Bucurați-vă, prieteni!”, prilejuit de aniversarea a 10-a a Comunității moldovenilor din Quebec, pe care am fondat-o împreună cu maestrul în arte Nicolae Mărgineanu. Comunitatea din Montreal numără peste 15 mii de membri”, a specificat Ala Mândâcanu.

La rândul său, interpretul Ion Rață a afirmat că cel de-al doilea concert va avea loc pe 17 februarie la Toronto, unde artiștii din R. Moldova vor participa la cea de-a XIII-a ediție Festivalul Vinului ”Polobocul de aur”, organizat de Asociația ”DOR”. ”Este primul nostru turneu în Canada. În afară de cele două concerte, vom avea mai multe întâlniri cu diaspora moldovenească din această țară”, a precizat Ion Rață.

Turneul celor trei artiști este prilejuit de Centenarul Unirii.

Lasă un comentariu