Evenimentul zilei

Lun02242020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Cultură CE se întâmplă cu operele de artă din Catedrala Notre-Dame din Paris, devastată de incendiu

CE se întâmplă cu operele de artă din Catedrala Notre-Dame din Paris, devastată de incendiu

17 Aprilie 2019 - 

Ministrul francez al Culturii, Franck Riester, a declarat că operele de artă salvate din incendiul care a devastat Catedrala Notre-Dame vor fi transferate la Muzeul Luvru din Paris. 

Angajaţii departamentului de pompieri, ai Ministerului Culturii şi ai primăriei pariziene au depus eforturi pentru a salva operele de artă care se aflau în catedrală, scrie Reuters, citat de mediafax. Printre acestea se numără relicve precum coroana cu spini a lui Iisus Cristos, care a fost iniţial mutată în primărie şi care urmează să fie transferată, alături de alte opere de artă, la Muzeul Luvru, a mai spus ministrul.

Incendiul produs luni seară la Catedrala Notre-Dame a fost cel mai probabil rezultatul unui accident, neexistând probe că ar fi fost provocat intenţionat, a declarat, marţi, procurorul oraşului Paris, Remy Heitz, care a adăugat că 50 de oameni lucrează la o anchetă „lungă” şi „complexă” privind cauzele dezastrului.

Brigada de pompieri din Paris a anunţat, marţi, că incendiul de la Catedrala Notre-Dame a fost stins, după nouă ore. Incendiul a izbucnit luni, la 18.50 (ora locală) şi 400 de pompieri s-au ocupat de stingerea flăcărilor. Comandantul Brigadei de Pompieri a Parisului, Jean-Claude Gallet, a declarat că a fost salvată în întregime structura edificiului.

De asemenea, primarul Parisului, Anne Hidalgo, a declarat că cele mai multe dintre obiectele de artă aflate în interiorul catedralei au fost recuperate.

 

Lasă un comentariu