Evenimentul zilei

Sam05302020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Cultură Ce spectacole vezi în primele zile din 2020 la Teatrul Mihai Eminescu

Ce spectacole vezi în primele zile din 2020 la Teatrul Mihai Eminescu

29 Decembrie 2019 - 

Iată ce piese poți vedea la Teatrul Național Mihai Eminescu în primele zile ale lui 2020.

2 ianuarie, ora 18:00, Sala Mare - „Carnavalul”  după I. L. Caragiale
Durata: 2h 40 min / Pauză: Da
Spectacol nerecomandat tinerilor sub 14 ani.
Carnavalul nostru - cel de toate zilele, versiune scenică  2018 după opera lui I.L. Caragiale  își trimite măștile cu energia disperării în intersecția ultimilor trei secole (XIX, XX, XXI); răspântie neliniștitoare unde totul se maculează, se degradează frenetic, cade în deriziune…Trădăm plângând, râdem trădând…
Biletele sunt disponibile la casele teatrului sau online.
3 ianuarie, ora 18:00, Sala MarE, „Pomul Vieții” de Dumitru Matcovschi
Durata spectacolului - 1h 50m / Pauză: Nu
Spectacolul “Pomul vieţii” este povestea tristă a oamenilor calzi, emotivi, temperamentali, care sorbesc cu patimă din cupa suferinţelor. Condimentarea spectacolului cu efecte comice este oportună, evoluţia actorilor atingînd coardele sufletului omenesc.
4 ianuarie, ora 18:00, Sala Mare, „Dosarele Siberiei” spectacol de Petru Hadârcă
Durata: 2h 15 min / Pauză: Da
Ideea spectacolului o port de mult timp în minte și în suflet. Soarta românilor basarabeni persecutați, masacrați și exterminați de regimul comunist prin foamete organizată, prin deportări în masă și prin încarcerare în GULAG este o temă la care am revenit și am lucrat mai bine de zece ani, profitând de șansa de a monta mai multe spectacole-document la Teatrul Național Radiofonic de la București, la Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Iași.
5 ianuarie, ora 18:00, Sala Mare - „Livada De Vișini” de A. P. Cehov
Durata spectacolului: 2h 30min / Pauză: Da
Piesa “Livada de vișini” Cehov  o considera comedie, Stanislavski - tragedie, iar pe afișul de la premieră, în 1904, scria dramă), devine, în viziunea regizorului Alexandru Cozub, tragicomedie, spectacol savuros despre setea de iubire împărtășită, despre nevoia de sens și împlinire.
Trei generații de personaje - egocentrice, naive, risipitoare și flecare,- nu se ascultă unul pe celălalt și nici n-o vor : îi adună doar Livada, mai mult cea din aduceri aminte decât cea înflorind sub ferestre.


Lasă un comentariu