Evenimentul zilei

Lun08102020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Cultură Teatrul Eugene Ionesco a pregătit câteva piese la care vă recomandăm să mergeți

Teatrul Eugene Ionesco a pregătit câteva piese la care vă recomandăm să mergeți

07 Ianuarie 2020 - 

Începând cu 9 ianuarie și până pe 12 ianuarie, teatrul a pregătit câteva piese la care vă recomandăm să mergeți.

Joi, 9 ianuarie, ora 18:30, vino la Teatrul Național Eugene Ionesco să vezi de ce Oscar un copil de 10 ani, nu crede în Moș Crăciun, dar crede în Dumnezeu. Spectacolul „Oscar și Tanti Roz”, o dramă de Eric-Emmanuel Schmitt în regia lui Petru Vutcărău.
Subiect: Oscar, un băiat de 10 ani, bolnav de leucemie își petrece în spital ultimele 12 zile din viața sa. Chiar dacă nimeni nu are curajul să i-o spună în faţă, băiatul ştie că va muri. Singura care-i intră în voie este Tanti Roz, o infirmieră bătrână, neîntrecută în născocit poveşti moderne, adevărate lecţii de viaţă.
Teatrul Național Eugene Ionesco anunţă pentru vineri data de 10 ianuarie, ora 18:30, comedia romantică „Iubirea la proști”, o comedie romantică de Francis Veber în regia lui M. Chris Nedeea.
Subiect: O comedie franceză, cu umor rafinat și replici explozive, unde situațiile absurde și confuziile amuzante se țin în lanț. Regizată de M. Chris Nedeea (România), după un text de Francis Veber. Pierre, directorul unei edituri franceze, are obiceiul de a participa la dinee cu proşti, un fel de petreceri burgheze la care invitaţii vin însoţiţi de un „prost” spectaculos, care nu ştie că îi revine onoarea şi plăcerea de a fi bătaia de joc a participanţilor la dineu preţ de o seară. În seara cu pricina, Pierre se îmbolnăveşte şi nu mai merge la dineu, unde era aşteptat împreună cu François.
Sâmbătă se joacă „Capra cea bună, Lupul cel rău, Iedul cel mic și Cumătra caprei” de Matei Vișniec, în regia lui Petru
Vutcărău, de la ora 18:30.
Subiect: Cu toți cunoaștem povestea lui Ion Creangă „Capra cu trei iezi”, și sfârșitul acesteia, nu-i așa? Cu ce e mai bună Capra decât Lupul? A făcut bine sau nu că s-a răzbunat pe lup? Oare de ce viața e atât sucită? De ce uneori adulții se comportă ca niște năuci, lipsiți de judecată? Ce rost are viața dacă nu mai poți avea încredere.
Teatrul Național Eugene Ionesco vă invită duminică, data de 12 ianuarie, la comedia „Arta conviețuirii’’. Un spectacol care vă îndeamnă să revizuiți problemele ce țin de arta de a viețui împreună – o comedia de Yasmina Reza în regia lui Petru Vutcărău.
Subiect: Subiectul central este frustrarea vieţii de cuplu. Totul începe în salonul familiei Vallon, unde soseşte cuplul Reille, al căror băiat l-a lovit cu un băț peste față pe Bruno Vallon, lăsându-l fără doi dinți. Începutul conversaţiei dintre părinţi este diplomatic, civilizat, în încercarea de a păstra bunele maniere și respectul reciproc. Treptat însă totul degenerează într-o confruntare agresivă în urma căreia ies la suprafaţă toate nemulţumirile vieţii de cuplu. Spectacolul este o comedie care vă va face să ieşiţi din rutina cotidiană și să revizuiți toate problemele ce țin de arta conviețuirii.

Lasă un comentariu