Evenimentul zilei

Joi12132018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Cultură Panorama Vor fi plantați la Viena, Berlin, Cernăuți și București PUIEȚI DIN TEIUL LUI EMINESCU / VIDEO

Vor fi plantați la Viena, Berlin, Cernăuți și București PUIEȚI DIN TEIUL LUI EMINESCU / VIDEO

13 Septembrie 2017 - 

Puieţi din teiul lui Mihai Eminescu vor ajunge la Viena. Au fost recoltaţi din teii care au crescut din bătrânul arbore-simbol al poetului. Vor fi plantaţi lângă o statuie a lui Eminescu, în capitala Austriei. Alţi puieţi de tei vor fi sădiţi la Berlin, Cernăuţi şi Bucureşti, oraşe în care a locuit marele poet român.

Media

"Teiul lui Eminescu", aşa cum e cunoscut, e de fapt mult mai bătrân decât poetul. Specialiştii estimează că are 550 de ani. Pentru că arborele din Copou fusese atacat de o ciupercă şi risca să moară, la începutul anilor 80, specialiştii au salvat câţiva puieţi.

După aproape 40 de ani, puieţii au ajuns acum tei maturi şi reprezintă în sine un obiectiv turistic.

Mai mulţi puieţi de tei urmează să fie recoltaţi, plantaţi în ghivece şi mutaţi în sere. Vor ajunge la Viena, la sfîrşitul lunii viitoare. A şi primit toate aprobările.

Fiecare puiet va fi însoţit de un certificat ADN care va garanta că este urmaşul teiului-simbol, cel care este şi astăzi în Grădina Copou.

Lasă un comentariu