Evenimentul zilei

Dum10202019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Cultură Panorama Canicula din India a provocat moartea a 78 de persoane în decurs de 48 de ore

Canicula din India a provocat moartea a 78 de persoane în decurs de 48 de ore

17 Iunie 2019 - 

Căldura extremă din statul Bihar (nordul Indiei) a provocat moartea a 78 de persoane în decurs de 48 de ore, potrivit unui nou bilanţ publicat luni de autorităţi, care au impus interdicţia de a ieşi din case în unele zone, relatează AFP.

Peste 130 de persoane au fost de asemenea spitalizate ca urmare a temperaturilor extreme care au ajuns la 45 grade Celsius în această regiune. Majoritatea victimelor aveau vârsta de peste 50 de ani
Precedentul bilanţ de duminică cifra la 50 numărul morţilor.
Victimele sunt originare din regiunea Magadh, afectată de o secetă gravă şi unde temperaturile au depăşit timp de mai multe zile 45 de grade Celsius. O mare parte a nordului Indiei este afectată de peste două săptămâni de o căldură sufocantă. Temperaturile depăşesc 50 de grade la Rajasthan.
În 2017, cercetătorii avertizaseră că Asia de Sud, unde trăieşte a cincea parte a populaţiei mondiale, s-ar putea confrunta cu o creştere a temperaturilor la niveluri insuportabile până la sfârşitul secolului, dacă nu se face nimic împotriva schimbărilor climatice.

Lasă un comentariu