Evenimentul zilei

Joi07022020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Cultură Panorama Seism foarte puternic în japonia 26 de persoane au fost rănite

Seism foarte puternic în japonia 26 de persoane au fost rănite

19 Iunie 2019 - 

Autorităţile nipone au anunţat miercuri că cel puţin 26 persoane au fost rănite, dintre care una grav, după un cutremur cu magnitudinea 6,7 produs marţi seară în nord-vestul Japoniei, în urma căruia a fost emisă o alertă de tsunami, relatează miercuri agenţiile de presă Kyodo şi EFE.

Şaptesprezece persoane au fost rănite în prefectura Yamagata, câte patru în prefecturile Niigata şi Miyagi, şi una în prefectura Ishikawa, informează agenţia niponă.
Agenţia pentru gestionarea incendiilor şi a dezastrelor naturale a anunţat că nu au fost consemnate persoane dispărute în urma cutremurului.
Agenţia de Meteorologie din Japonia a ridicat miercuri dimineaţă alerta de tsunami după ce valurile de până la un metru înălţime prognozate pentru coastele prefecturilor Ishikawa, Niigata şi Yamagata nu s-au produs, notează agenţia DPA.
Potrivit postului public NHK, valuri tsunami cu înălţimi de câţiva centimetri au fost consemnate în mai multe regiuni de coastă din Niigata.
Agenţia a avertizat totuşi că este posibil să fie resimţite replici şi alunecări de teren după seismul produs marţi la ora locală 22:22 (13:22 GMT), al cărui epicentru a fost stabilit în largul coastelor prefecturii Yamagata, la o adâncime de circa 14 kilometri.
Cutremurul a provocat pene de curent care au afectat peste 9.000 de gospodării din prefecturile Yamagata şi Niigata, conform companiei Tohoku Electric Power.
Mai multe alunecări de teren s-au produs în Tsuruoka, potrivit autorităţilor din prefectura Yamagata.
Compania feroviară East Japan Railway Co. a anunţat că seismul a provocat marţi întârzieri în circulaţia trenurilor de mare viteză.
Centrala nucleară Kashiwazaki-Kariwa a companiei Tepco nu a fost afectată de cutremurul cu epicentrul produs în larg, la o distanţă 85 de kilometri. Toate cele şapte reactoare erau oprite la acel moment, a indicat NHK.
Japonia se confruntă des cu seisme, ţara fiind situată în zona de convergenţă a patru plăci tectonice. Totodată, în Japonia se află peste o sută de vulcani activi.

Lasă un comentariu