Evenimentul zilei

Lun07062020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Cultură Anunt Stelele baletului mondial vor evolua la Chișinău

Stelele baletului mondial vor evolua la Chișinău

08 Iunie 2017 - 

Palatul Republicii va găzdui în data de 16 iunie Concertul de gală cu genericul: „Stelele baletului mondial”. Potrivit organizatorilor, Alexei și Cristina Terentiev, artiști ai poporului, spectacolul vine să atragă tinerii talentați în ale dansului la Colegiul de Coregrafie și să facă cunoștință publicului moldovean cu soliștii care s-au născut și au obținut studii în Moldova, iar astăzi au obținut succese pe scena teatrelor din întreaga lume, transmite IPN.

„Vrem să arătăm școala noastră de coregrafie. Avem profesori care educă stele ale baletului care mai apoi pot evolua în toată lumea. Suntem bucuroși că aici este o școală și sunt artiști, dar din păcate deseori ei nu se mai întorc pe scena de acasă. Mulți dintre soliști vor dansa pentru prima dată pentru spectatorul de acasă ”, a spus Cristina Terentiev.

În cadrul spectacolului vor evolua artiștii emeriți ai Republicii Moldova Maria Poliudova și Vladimir Statnîi, solistul operei din Viena Mihail Sosnovschi, artista emerită a Republicii Moldova care reprezintă Milano Nadejda Coteț, prim-solista Baletului Imperial Rus Liliana Șeveleova, prim-solistul Baletului de Stat din Berlin Alexei Orlenco și mulți alții.

Alexei Terentiev a remarcat că spectatorii se vor putea bucura de capodoperele coregrafiei clasice din baletul „Corsarul”, „La sylphide”, „Don Quijote”, „Spărgătorul de Nuci, „Giselle”, „Tarantella”, precum și clasicul „Pas de deux” a lui Ceaikovski. Pe aceiași scenă cu maeștrii baletului vor evolua și elevii Colegiului de Coregrafie, sub conducerea lui Iurie Madan, artist emerit al Republicii Moldova.

Directorul Palatului Republicii, Nicolae Dumbrava, spune că scena Palatului este în plin proces de pregătire pentru a corespunde cerințelor organizării unui astfel de eveniment. „Cred că este un eveniment foarte așteptat de spectatorul de la noi, este ceva deosebit și pentru ei, și pentru artiștii care vor evolua”, a spus Nicolae Dumbrava.

Doritorii pot procura bilete de la casele Palatului Republicii sau online. Prețul este de 300-400 de lei.

Lasă un comentariu