Evenimentul zilei

Dum02172019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Cultură România EXCLUSIV EVZ. Premieră în boxul din România! Militarul veteran Ionuț Butoi intră în ring alături de fostul campion național Nicolae Stan

EXCLUSIV EVZ. Premieră în boxul din România! Militarul veteran Ionuț Butoi intră în ring alături de fostul campion național Nicolae Stan

15 Februarie 2018 - 

Pentru militarul veteran Ionuț Claudiu Butoi viața are cu totul alt sens. A încetat de mult să mai trăiască în trecut, să-și aducă aminte de gravul accident care l-a suferit în teatrul de operații din Afganistan, de faptul că a râmas pe tot restul vieții tintuit într-un scaun cu rotile.

De aproape trei ani s-a recăsătorit, anul trecut a devenit campion național la tir cu arcul – sectia paralimpice, vice campion și campion tot la tir cu arcul, la Toronto, iar acum a acceptat provocarea lui Sorin Popa, antrenorul lui Nicolae Stan, de a boxa. Da, ați citit bine, Ionuț Butoi, membru de onoare al AMVVD, va avea meci pe data de 10 martie.
Deși nu a făcut box niciodată, el a acceptat provoacarea de a intra în ring, pe 3 martie, la sala Marian Cocoș,  cu Nicolae Stan.
Cine este Nicolae Stan? Un român a ajuns în scaun cu rotile, după ce a fost înjunghiat pe la spate în stradă.
De două ori campion al României, Nicolae Stan nu a mai putut boxa după ce a ajuns în scaun cu rotile, acum 20 de ani! Campionul a revenit în sală și face două antrenamente pe zi. Visul lui era să urce din nou în ring, dar îi e greu să găsească un adversar în România.
„Am fost înjunghiat cu un cuțit în coloana vertebrală. N-am cum să renunț, și noaptea visez la fel: pumni, ring ,bătaie! Pentru mine boxul e totul”, a declarat Nicolae Stan.
„Ar fi primul meci de box în scaun cu rotile în Romania”, a declarat Sorin Popa, antrenorul lui Nicolae Stan.
Mult curaj și, de ce nu, „un mic grad de nebunie” trebuie să aibă veteranul Butoi. Nimic nu-l mai sperie, nu se mai teme, nu mai știe să spună că viața i se pare grea. Pentru el, fiecare zi este o provocare pentru o reușită. Stă mereu pe drumuri, are un program foarte încărcat, este prezent de fiecare dată acolo unde i se cere.
Ionuț Claudiu Butoi a avut astăzi primul antrenament. Antrenor îi este Marian Cocoș. Alături de el, la antrenament au fost astăzi și AMVVD-iștii –  Marius Apostol, președintele asociației; Dan Cosma – prim-vicepreședintele, Marius Barbu – președintele Sucursalei Vrancea și Dinu Tiberiu – administratorul AMVVD.
„ Îl stimez mult pe Ionuț. Să își asume un meci de box cu o pregătire de mai puțin de două săptamâni este destul de greu, reprezintă un grad de nebunie maximă. Să lupți cu un boxer are are câștigate 2 campionate naționale este foarte dificil și cu toate astea Ionuț nu s-a speriat” , a declarat Marian Cocoș, antrenorul membrului de onoare a AMVVD, militarul veteran, Ionuț Claudiu Butoi.
„Este extraordinar EROUL Butoi Claudiu Ionuț.  A acceptat această provocare deși nimeni până acum nu a avut curaj. Membru de onoare al AMVVD pentru prima dată în ring! Suntem alături de el și va avea susținerea noastră, a tuturor Veteranilor din teatrele de operații și a tuturor membrilor Asociației AMVVD., a declarat veteranul Marius Apostol, președintele AMVVD.
„Astăzi am avut un antrenament bun de început. Mă simt ok….și chiar îmi place! Mulțumesc maestrului  Marian Cocoș, antrenorul meu”, a spus veteranul Butoi.

Lasă un comentariu