Evenimentul zilei

Lun08102020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Cultură Panorama
Evenimentul zilei - Panorama
20 Iul 2020
Publicat în Panorama

Mănăstirea „Înălţarea Sf. Cruci”, sat Poiana, comuna Brusturi, judeţul Neamţ este aşezat pe locul unde, în al Doilea Război Mondial, au murit peste 14.000 de ostaşi români, ruşi şi germani, într-o singură noapte în ambuscadă. Pentru a păstra vie jertfa ostaşilor, în curtea Mănăstirii „Înălţarea Sf. Cruci”, s-a mai construit şi un monument cu două tunuri de o parte şi de cealaltă.

29 Iun 2020
Publicat în Panorama

„Ţările din Europa de Est au devenit principalele exportatoare de fete în Uniunea Europeană. Conform puţinelor studii pe care le avem, în prezent 300.000 de femei se prostituează în Vest. Cât despre numărul celor care sunt vândute… Toate acestea se petrec sub ochii noştri, pe străzile noastre, în barurile noastre, în parcările oraşelor noastre. Oficial, autorităţile, reprezentanţii legii, politicienii se plâng. În realitate, procesele intentate traficanţilor de persoane sunt rarisime. Îmi dedic viaţa tuturor acestor fete care au cunoscut infernul, pentru a le asigura un loc unde să se refugieze dacă reuşesc să fugă. Dacă noi nu le ajutăm, atunci cine?” 

Iana Matei este coordonatoarea Reaching Out, singura asociaţie autorizată în România să se ocupe de recuperarea şi protecţia victimelor adolescente ale sclaviei sexuale. 

19 Mar 2020
Publicat în Panorama

Persoanele cu sânge de tip A (II) sunt cele mai sensibile la infecția cu coronavirus COVID-19, în timp ce persoanele cu sânge de tip O (I) sunt cele mai puțin sensibile, arată cercetările unui grup de oameni de știință chinezi, publicate pe medRxiv, conform newsweek.ro.

06 Mar 2020
Publicat în Curiozitati

Care este substanta cea mai benefica omului? Indicii: e o sare, e naturala, economica, nu este vanduta in farmacii si nu este monopolizata de marile corporatii. Este vorba despre bicarbonatul de sodiu. In continuare va enunt cele 53 de intrebuintari:

03 Mar 2020
Publicat în Calendar

3 martie este a 62-a zi a calendarului gregorian.

03 Mar 2020
Publicat în Horoscop

– Berbec:
Ai în față o zi în care viteza poate strica multe, de la dispoziția ta până la bunele relații cu superiorii sau cu cei mai în vârstă din familie.

01 Mar 2020
by  - 
Publicat în Curiozitati

Astrofizicianul Stony Brook explică faptul că influenţa gravitaţională a unei stele care s-ar putea apropia de Sistemul Solar ar putea modifica dramatic orbita Pământului.

01 Mar 2020
by  - 
Publicat în Panorama

Imaginile prin satelit au arătat o scădere dramatică a nivelului de poluare în China, ceea ce este „cel puțin parțial” din cauza încetinirii economice determinate de coronavirus, a anunțat agenția spațială americană NASA.

01 Mar 2020
by  - 
Publicat în Panorama

Teoria catastrofei Toba spune că o erupţie care a avut loc în urmă cu 74.000 ani a dus la o epocă glaciară şi o reducere drastică a numărului de oameni.

01 Mar 2020
by  - 
Publicat în Curiozitati

Studiile au arătat de-a lungul timpului că o dietă care include cantităţi mari de fast food reprezintă un factor de risc pentru o mulţime de probleme de sănătate, printre care şi obezitatea. 

01 Mar 2020
by  - 
Publicat în Panorama

Avionul F-35 Lightning II, care va reprezenta mulți ani aeronava de bază pentru multe forţe aeriene occidentale, nu ar avea nicio şansă în faţa unei drone cu pilot uman, aflat la sol, şi funcţii autonome bazate pe inteligenţă artificială, crede Elon Musk.

01 Mar 2020
by  - 
Publicat în Panorama

Aproximativ 13.000 de migranţi s-au deplasat la frontiera dintre Turcia şi Grecia în urma ameninţărilor preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan că îi va lăsa să iasă din ţară pe refugiaţii care vor să ajungă în Europa, a anunţat sâmbătă ONU, relatează AFP, potrivit Agerpres.

01 Mar 2020
by  - 
Publicat în Horoscop

Sfârșitul de săptămână aduce ocazii unice în dragoste, dar și vești care răscolesc prin consecințele lor. Ca în fiecare situație de viață, important este să transformi obstacolele în provocări. Doar așa vei reuși să ajungi acolo unde îți dorești.

Pagina 1 din 552