Evenimentul zilei

Mie02262020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Cultură România
Evenimentul zilei - România
26 Feb 2020
Publicat în România

Preşedintele Klaus Iohannis are, astăzi, consultări cu toate partidele parlamentare, pentru desemnarea unui nou premier, după ce învestitură guvernului Orban 2 a fost abandonată ca urmare a deciziei Curţii Constituţionale.

25 Feb 2020
by  - 
Publicat în România

Banca Naţională a României (BNR) va lansa în circuitul numismatic, începând cu data de 2 martie, o monedă din aur cu tema „Istoria aurului - Obiecte de orfevrărie romană târzie descoperite la Carsium”, relatează Agerpres.

25 Feb 2020
by  - 
Publicat în România

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că în 2020 Ministerul Apărării Naţionale (MApN) va trebui să se concentreze pe consolidarea profilului strategic al României în cadrul NATO şi UE, accelerarea procesului de dezvoltare a capacităţii operaţionale a Armatei, precum şi pe iniţierea şi derularea programelor de înzestrare, relatează Agerpres.

25 Feb 2020
by  - 
Publicat în România

Jumătate dintre companiile din Uniunea Europeană au utilizat în anul 2019 cel puţin un tip de social media, în rândul statelor membre companiile din România fiind pe ultimul loc la acest capitol, în condiţiile în care numai 33% dintre acestea au declarat că au utilizat cel puţin un tip de social media, potrivit datelor publicate marţi de Eurostat.

24 Feb 2020
Publicat în România

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, consideră că şeful statului, Klaus Iohannis, trebuie să îi ceară lui Ludovic Orban să îşi depună mandatul, după ce Curtea Constituţională a stabilit că există conflict juridic între preşedinte şi Parlament privind desemnarea liderului PNL în funcţia de premier.

24 Feb 2020
Publicat în România

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a opinat luni că decizia Curţii Constituţionale cu privire la desemnarea liderului PNL, Ludovic Orban, în funcţia de premier demonstrează că "democraţia funcţionează încă în România".
"Să vedem comunicatul de presă şi apoi motivarea, apoi o să venim cu un punct de vedere. (...) Eu nu am văzut acest lucru (că desemnarea lui Ludovic Orban ca premier a fost neconstituţională - n.r.), aştept comunicatul oficial al Curţii şi, nu în ultimul rând, motivarea şi vom vedea. Mă bucură că democraţia funcţionează încă în România", a spus Ciolacu la Palatul Parlamentului.
Întrebat dacă PSD ia în calcul să strângă o majoritate parlamentară şi să intre la guvernare, Ciolacu a răspuns: "Nu".

24 Feb 2020
Publicat în România

Potrivit regulamentului comun al Camerei Deputaţilor şi Senatului, pentru ca şedinţa în care se va vota învestirea Guvernului Orban II să se poată desfăşura, este nevoie de prezenţa în sală a cel puţin 233 de parlamentari, astfel încât să se asigure cvorumul necesar şedinţelor comune.

23 Feb 2020
Publicat în România

Premierul desemnat Ludovic Orban a declarat duminică, la Digi 24, că orice persoană care vine în România dintr-o zonă unde există un focar de infecţie cu coronavirus va sta în carantină timp de 14 zile şi a afirmat că sunt "în derulare" procedurile de achiziţie de echipamente şi medicamente.

23 Feb 2020
Publicat în România

Fostul preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) Horia Constantinescu a anunţat duminică că şi-a dat demisia din organizaţia Costineşti a PSD, după ce a decis să candideze la funcţia de primar al municipiului Constanţa.

22 Feb 2020
Publicat în România

Astfel, din seara zilei de duminică, 23 februarie, vântul se va intensifica treptat în cea mai mare parte a Românie.

22 Feb 2020
Publicat în România

Producţia estimată va fi de 1 mld. metri cubi de gaze pe an, echivalentul a 10% din consumul României.

22 Feb 2020
Publicat în România

”Regiunile Valea Jiului și Oltenia vor primi de la UE 750 de milioane de euro, fonduri nerambursabile”, a declarat, pentru RFI, eurodeputatul PNL Siegfried Mureșan.

21 Feb 2020
by  - 
Publicat în România

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul doi mondial, s-a calificat fără probleme în finala turneului WTA de la Dubai (Emiratele Arabe Unite), dotat cu premii totale de 2.643.670 dolari, vineri, după ce a învins-o pe americanca Jennifer Brady cu 6-2, 6-0, relatează Agerpres.

Pagina 1 din 57