Evenimentul zilei

Ma07172018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Interviu
13 Iul 2018
Publicat în interviu

Lidera PAS Maia Sandu ne-a oferit un interviu în care am discutat de serie largă de probleme din Republica Moldova, de la recenta decizie de anulare a rezultatelor scrutinului pentru Primria Chișinăului, până la perspectiva alegerilor parlamentare ce ar trebui să se desfășoare în această toamnă.

04 Iul 2018
Publicat în interviu

Vara este sezonul propice dezvoltării și răspândirii bolilor infecțioase. Aceste maladii apar din cauza nerespectării igienei personale, a consumului de alimente alterate sau scăldatului în lacurile și piscinele murdare. De asemenea, unele infecții pot fi transmise de insecte, inclusiv căpușe. Cum ne protejăm de bolile infecțioase în perioada estivală, ne spune medicul infecționist Aliona GUZUN. 

29 Iun 2018
Publicat în interviu

Andrei Năstase, primarul ales, dar nevalidat,  a acordat un interviu, în exclusivitate Mesagerului de Neamț, în care afirmă că ceea ce s-a întâmplat „este o lovitură de stat de tip mafiot” unde a fost „o invenție nesimțită a justiției docile a lui Plahotniuc” ce „va avea soarta lui Ceauşescu”.

17 Mai 2018
Publicat în interviu

Reforma în sistemul bancar dupăfurtul miliardului”, reglementări în domeniul bancar pentru atragerea investitorilor străini, predictibilitate și transparență în sistemul bancar, sunt doar câteva subiecte abordate împreună cu Victor Colţa, consilier al guvernatorului Băncii Naționale a Moldovei în domeniul politicii monetare şi pieţe financiare, care a avut amabilitatea de a acorda un interviu Evenimentului Zilei, ediția de Republica Moldova.

05 Apr 2018
by  - 
Publicat în interviu

Prim-vicepreşedintele PUN, Ana Guţu a declarat că  prin declaraţia politică asumată de Parlamentul de la Bucureşti cu ocazia Centenarului Unirii Basarabiei cu România s-a transmis un mesaj foarte clar că România este pregătită pentru REUNIRE şi aşteaptă că cetăţenii R.Moldova să îşi exprime voinţa.

04 Feb 2018
Publicat în interviu

Expertul pe probleme militare și de securitate Rosian Vasiloi ne-a oferit un interviu în care am vorbit despre lacunele din sistemul de securitate al R. Moldova, despre amenințările din partea Rusiei în regiune, precum și de interesele actorilor politici locali în toată această poveste alambicată a dosarul transnistrean. Una care trenează de mai bine de un sfert de secol și care atârnă la o ghiulea de piciorul Chișinăul, obstrucționând orice proces de modernizare a statului și, evident, perspectiva europeană a R. Moldova. Vă invităm să citiți interviul în integralitate:

20 Noi 2017
Publicat în interviu

În ziua referendumului pentru demiterea primarului Capitalei, a intrat în vizorul opiniei publice Ana Nichita, persoana care i-a dat o replică lui Igor Dodon despre denumirea limbii oficiale. În biroul unde a venit să voteze, acesta a fost pus într-o situaţie incomodă de o funcţionară a secţiei, care i-a spus că are buletine doar în limbile română și rusă, nicidecum în limba moldovenească. Vă prezentăm această tânără curajoasă care a îndrăznit să-l înfrunte pe șeful statului. 

22 Oct 2017
Publicat în interviu

Președintele Camerei Bilaterale de Comerț și Industrie  (CBCI) Republica Moldova– România, Constantin Vieru, atras fiind de conceptul unui business internațional, a reușit împreună cu o echipă de nouă persoane  (entități juridice si fizice), după o muncă de șapte luni, crearea unui mediu propice investițiilor axate pe Republica Moldova și România. Astfel, la data de 13.06.2014 ia ființă Camera Bilaterală de Comerț și Industrie Republica Moldova – România, o organizație autonomă, neguvernamentală, apolitică, cu personalitate juridică, de utilitate publică. La numai un an, în data de 18.07.2015, primește susținerea ambelor guverne aflate pe cele două maluri ale Prutului. După o muncă de doi ani, reusește să adune oficialități și oameni de afaceri pentru transformarea oportunităţilor economice dintre cele două ţări în realizări concrete şi eficiente pentru mediul de afaceri.

31 Aug 2017
Publicat în interviu

Pe an ce trece, tot mai mulți oameni analizează și își pun întrebări referitor la sănătatea lor. Alimentația nesănătoasă, munca stresantă și grijile cotidiene cauzează tot mai multe boli diverse, care reduc speranța de viață, calitatea traiului. În disperare de cauză, cetățenii caută remediul pentru starea lor de sănătate trupească și sufletească precară, vor să trăiască fericiți și să se poată bucura de bunurile vieții. Există în Republica Moldova un sanatoriu unde pacienții nu sunt doar tratați, ci sunt învățați cum să-și schimbe stilul de viață astfel ca să trăiască mult și bine, fără probleme de sănătate. I-am pus câteva întrebări doctorului Iurie Cușnir de la acest Centru de sănătate și medicină preventivă. 

18 Aug 2017
Publicat în interviu

În exclusivitate, singurul cosmonaut român vorbește despre importanța eclipsei totale de soare din Statele Unite, dar și despre șansele românilor de a mai ajunge în spațiul cosmic. TVR 1 va transmite în direct cel mai important eveniment astronomic al anului.  

27 Iul 2017
Publicat în interviu

Rectorul Universității Academiei de Științe a Moldovei (UnAȘM), doamna Maria Duca, a avut amabilitatea să discute cu noi despre planurile pe care le are în acest an cu noua promoție de studenți, masteranzi și doctoranzi, ce se pregătesc să calce pragul acestei instituții de învățământ. De la numărul mare de locuri fără taxă, până la posibilitățile sporite de cercetări alături de profesioniști, mobilitatea de studii și burse interne și internaționale, doamna Maria Duca, ne-a explicat în detaliu resorturile funcționării acestei instituții de învățământ, una dintre cele mai moderne din Republica Moldova din toate punctele de vedere. Vă invităm să citiți integral interviul oferit pentru EvZ Moldova:

13 Iul 2017
Publicat în interviu

Lidera PAS, Maia Sandu, principalul partid de opoziție extraparlamentară de la Chișinău, a avut amabilitatea să ofere un interviu în exclusivitate pentru EvZ Moldova, în care a vorbit despre cele mai importante teme de pe agenda politică a R. Moldova. Printre acestea se numără dorința puterii de schimbare a sistemului actual de vot, relația R. Moldova cu Uniunea Europeană, propaganda rusă și alianțele neoficiale din culisele puterii politice. Vă invităm să citiți integral interviul:

30 Mai 2017
Publicat în interviu

Europarlamentarul Siegfried Mureșan a acordat un interviu în exclusivitate pentru EvZ Moldova, în care a vorbit despre când anume ar putea ajunge cele 100 de milioane de euro de la Bruxelles către Chișinău și ce anume împiedică acest lucru. De asemenea, acesta a transmis un mesaj tranșant către actuala putere de la Chișinău în sensul schimbării actualului sistem de vot, dar și în ceea ce privește lupta anticorupție. Redăm în continuare interviul integral cu purtătorul de cuvânt al celei mai mari familii politice de la nivel european, Partidul Popular European (PPE).

Pagina 1 din 3