Evenimentul zilei

Dum02172019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Interviu Liberalul Iurie Dârda: “Am putea obține suspendarea lui Dodon.” Citește interviul poliicianului și află mai multe

Liberalul Iurie Dârda: “Am putea obține suspendarea lui Dodon.” Citește interviul poliicianului și află mai multe Recomandat

20 Ianuarie 2017 - 

Suspendare actualului președinte al țării este posibilă. Totul depinde doar de aleșii poporului și atitudinea acestora față de Consțituția și interesele Moldovei. Declarația aparține liberalului Iurie Dârda și a fost făcută într-un interviu pentru oficial.md. 

Potrivit alesului poporului, în cazul în care deputații nu vor susține inițiativa liberalilor de suspendare a șefului statului, va fi creat un precedent periculos.

„Dacă e să pornim de la ideea că deputaţilor din Parlamentul RM, măcar celei mai mari părţi dintre aceştia, le pasă de Constituţie, de supremaţia legii, de interesele ţării, atunci putem spune că sunt şanse mari nu doar de a iniţia procedura, dar şi de a obţine ulterior suspendarea din funcţie a acestui Preşedinte, care-şi permite să sfideze Legea Supremă”, spune Iurie Dârda. 

Astfel, la această etapă liberalii se concentrează pe identificarea celor 34 de semnături necesare pentru subsemnarea proiectului de lege.

„Dacă deputaţii se vor opune sau nu vor dori să meargă pe calea suspendării Preşedintelui, vom crea un precedent periculos. Astfel, pe viitor, nu doar Igor Dodon va fi încurajat să încalce în continuare Constituţia şi să acţioneze contrar intereselor ţării, ci şi alte forţe din exterior se vor simţi libere să aibă un comportament asemănător. Spre exemplu, de ce aceeaşi Rusie să nu-şi permită ulterior să recunoască deschis şi oficial regimul de la Tiraspol, dacă acest lucru îl face Preşedintele Republicii Moldova?!”, adaugă Iurie Dârda. 

Citeste continuarea interviului AICI: http://oficial.md/actual/interviu-iurie-darda-vom-continua-sa-promovam-idealul-unirii-indiferent-de-incercarile-care-se-fac-de-a-dispersa-curentul-unionist

Evzmd.md

Website evzmd.md

Lasă un comentariu