Evenimentul zilei

Joi08132020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Interviu Interviu cu prim-vicepreşedintele PUN Ana Guţu. “Traian Băsescu a insuflat încredere în proiectul unirii R.Moldova cu România”

Interviu cu prim-vicepreşedintele PUN Ana Guţu. “Traian Băsescu a insuflat încredere în proiectul unirii R.Moldova cu România”

05 Aprilie 2018 - 

Prim-vicepreşedintele PUN, Ana Guţu a declarat că  prin declaraţia politică asumată de Parlamentul de la Bucureşti cu ocazia Centenarului Unirii Basarabiei cu România s-a transmis un mesaj foarte clar că România este pregătită pentru REUNIRE şi aşteaptă că cetăţenii R.Moldova să îşi exprime voinţa.

Despre rolul lui Traian Băsescu în politica de la Chişinău, jocurile politice ale binomului Plahotniuc-Dodon în chestiunea retragerii cetăţeniei acestuia  precum şi miza strategică a alegerilor parţiale din 20 mai de la primăria Capitalei moldave,  puteţi, citi, pe larg în interviul acordat Jurnalistii.ro de prim-vicepreşedintele PUN, Ana Guţu.

 Pe 20 mai vor avea loc alegeri parțiale pentru desemnarea edililor la Chișinău și Bălți. Mai este timp pentru un candidat unic al forțelor unioniste și pro- europene? PUN(n.r. Partidul Unităţii Naţionale) va lansa proprii candidați în acest scrutin?

 

Ana Guţu: PUN a promovat ideea unui candidat unic la aceste alegeri anticipate pentru primăria Chișinău, dar, între timp, doar două formațiuni s-au înțeles bilateral între ele – PAS (n.r. Partidul Acţiune şi Solidaritate) și PPDA (n.r. Partidul Platforma Demnitate şi Adevăr), înaintând candidatul lor, fără a ține cont de opiniile altor formațiuni. În aceste condiții PUN va lansa propriul candidat la aceste alegeri(n.r. deputatul PMP Constantin Codreanu a fost lansat miercuri în cursa pentru Chişinău de PUN).

Cât de importante sunt aceste alegeri parțiale pentru configurarea bătăliei electorale din toamnă? Cum ar putea fi limitată influența binomului Plahotniuc-Dodon pentru a nu avea o alianță post electorală între PDM-PSRM?

Alegerile anticipate pentru primăria Chișinău vor constitui un exercițiu și un test electoral preventiv, care va determina și aranjamentele pre și postelectorale din toamnă. PDM (n.r. Partidul Democrat din Republica Moldova) dorește să cucerească primăria pentru un an, apoi să se instaleze acolo pentru patru ani, după alegerile din 2019.

CITEȘTE MAI DEPARTE AICI

Lasă un comentariu