Evenimentul zilei

Vi12142018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Interviu Panorama Windows 10 va permite controlarea PC-urilor folosind decât ochii

Windows 10 va permite controlarea PC-urilor folosind decât ochii

09 August 2017 - 

Microsoft a dezvăluit recent că va integra funcţie de monitorizare a mişcărilor ochilor în sistemul de operare Windows 10, ca metodă alternativă de navigare a interfeţei Windows şi interacţiune cu aplicaţiile instalate.

Funcţia numită Eye Control a fost adăugată deja unui build Windows 10 adresat celor înscrişi în programul de testare Windows Insider. Pentru a funcţiona, este necesar un PC echipat cu webcam compatibil Tobii Eye Tracker 4C şi versiunea US Engilsh a tastaturii Windows.

Pe scurt, sistemul emulează cursorul unui mouse ghidat de mişcările ochilor. Astfel, utilizatorii cu deficienţe locomotorii nu trebuie decât să privească litera reprezentată pe tastatura virtuală afişată pe ecran, confirmând selecţia prin clipiri ale ochilor. Pentru a simplifica tastarea este apelată funcţia de auto-predicţie a textului, oferind sugestii pentru introducerea următorului cuvânt.

Probabil, noua funcţie va fi parte din actualizarea Windows 10 Fall Creators Update, pregătită pentru începutul acestei toamne.

Lasă un comentariu