Evenimentul zilei

Sam08082020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Interviu Panorama EXCLUSIV. Evenimenul Zilei îi urează astăzi LA MULȚI ANI lui PAUL SURUGIU-FUEGO!

EXCLUSIV. Evenimenul Zilei îi urează astăzi LA MULȚI ANI lui PAUL SURUGIU-FUEGO! Recomandat

23 August 2017 - 

Artistul român Paul Surugiu, pe numele său de scenă Fuego, este unul dintre cei mai populari cântăreți din România și de la noi. Este artistul care a punctat de minune, în timp, la capitolul popularitate, ajungând, astăzi, unul dintre cei mai îndrăgiți și iubiți interpreți ai muzicii romantice, notorietatea sa fiind greu de egalat în rândul celor care pășesc în această industrie. Determinarea, voința și proiectele ambițioase au stat la baza acestei performanțe, având în spate 24 de ani de carieră pe scena muzicală românească, lansându-se în 1993, la Festivalul de la Mamaia. Elev al maestrului George Grigoriu, Paul Surugiu- Fuego a debutat cântând latino, iar mai apoi a abordat mai toate stilurile muzicale, demonstrând că este un artist complet și complex. Fără doar și poate, este cel mai iubit artist român din Basarabia la ora actuală. Și cel mai drag interpret basarabean din România.

 FUEGO se dăruiește publicului său, ajunge la inimile ascultătorilor prin cântec și emoție. La concertele sale, sala este arhiplină, spectatorii se simt minunat, plâng de emoție, râd și cântă împreună cu artistul. FUEGO a devenit în scurt timp cel mai cotat interpret român din Republica Moldova pentru sensibilitatea sa și pentru colaborarea cu Grigore Vieru.

Trece cu ușurință prin toate genurile muzicale: de la pop la folclor, la colinde și muzică ușoară, și etno, având în palmares 29 de albume de studio, 6 Discuri de Aur și 2 Discuri de Platină. Emoția transmisă, căldura din voce și mesajul puternic a muzicii sale au facut ca, în anul 2012, să-i fie oferită cea mai înaltă distincție a statului basarabean, cea de „Artist al Poporului Republicii Moldova”.

Fie că e bradul, casa părintească, piesele sale de dragoste sau minunatele colinde, Paul Surugiu bucură prin muzica sa și reușește, de nenumărate ori pe an, să se plimbe atât prin diverse orașe românești, de la Satu Mare, până la București și Constanța, cât și prin Republica Moldova sau alte țări, cu super turnee ce se joacă sold-out.

„Pentru mine, Chişinău şi România sunt acelaşi lucru, două lacrimi gemene, în care mă simt confortabil. Aş sta oriunde în România, ori în Republica Moldova, căci eu sunt mândru că-s român, până în măduva oaselor! (...)  Sunt bucuros să ştiu că melodiile mele se aud în casele basarabenilor şi că versurile lui Grigore Vieru, cel care mi-a fost mentor, continuă sa răzbată, să strălucească pentru poporul al cărui crez a fost făurit de nenea Grig”, spunea Fuego cu câțiva ani în urmă, într-un înterviu acordat ziarului nostru. Solistul întăreşte această mărturisire ori de câte ori are  ocazia.

Iubește oameni și are un respect deosebit pentru cei în vârstă, pentru veterani, pentru militari. Anul trecut a răspuns cu mare drag, necondiționat, la invitația eroilor din Asociația Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie-Izvorâtorul de Mir” (AMVVD) de a cânta în spectacolul caritabil „Suflet de erou”. Cu lacrimi în ochi, dar cu sufletete pline de bucurie, militarii veterani l-au numit „erou pentru eroi”. De câte ori au ocazia, membrii AMVVD povestesc despre el, despre sufletul bun și cald pe care-l are, despre efortul pe care l-a făcut să-i ajute, să poată ajunge să-i încânte. 

Azi e ziua lui, zi pe care atunci când era mic o considera binecuvântată, crezând că paradele românești de 23 august îi sunt destinate. Face 41 de ani, din care mai bine de jumătate i-a petrecut pe scena muzicii românești, parcurgând, etapă cu etapă, drumul către succes. 

De vreo doi ani, Fuego a arătat lumii că mai are un talent. Nu, nu e vorba de actorie, asta știindu-se deja, el fiind absolvent al Facultății de Teatru, ci de pictură. Pasionat din copilărie, nu a avut curajul să-și arate public lucrările, până când, încurajat de Doina Păuleanu, a scos la lumină operele sale. Și astfel, din acestă investire cu folos a timpului liber, cum o numește, a luat naștere proiectul admirabil ART BY FUEGO, o inițiativă care ajută.

Din banii strânși din comercializarea picturilor, Paul sprijină artiștii mari aflați la nevoie și tinerii talentați, numărul acestora ajungând în 2 ani la 130. A făcut și numeroase expoziții în București și în țară, iar pe 11 septembrie 2017 va expune, într-un eveniment remarcabil, la Palatul Culturii din Iași, expoziția sa purtând titlul „DE VORBĂ CU CERUL!” 

Puțină lume știe în schimb că lui Fuego nu-i place deloc ziua aceasta, ba chiar ar prefera să treacă rapid peste ea. Și nu pentru că îmbătrânește, căci nu-și arată vârsta deloc și nici nu se simte ca un om trecut de 40 de ani, ci pentru simplul fapt că preferă zilele în care nu-i el în centrul atenției tuturor.

Iată ce a mărturisit interpretul care are în repertoriu peste 600 de piese pentru Evenimentul Zilei:

„Nu mă simt confortabil de ziua mea! Da, mă bucur să primesc urări, nu sunt ipocrit, dar aș prefer să treacă mai repede și să revin la normal pentru că desi sunt artist, nu mă omor după celebritatea aferentă. Eu am muncit să ajung până aici și acești 41 de ani i-am clădit cu seriozitate, construind un nume, fără să iau ceva în râs sau să mă joc. Anii nu-i simt! Sunt un fel de ceva trecut în buletin!

Eu sunt încă un adolescent care-ar împodobi, spre disperarea multora, în permanență bradul (râde ). Apropo, să știți că-mi place, serios vorbind, să împodobesc bradul iarna! Nu cu mama, pentru că de obicei e la Turda, ci cu prieteni apropiați! Cred că azi, cel mai onorant pentru mine, e să primesc gânduri frumoase de la oamenii cărora mă adresez, care-s cei mai importanți. Cu bune și rele, publicul e măsura muncii noastre și nu putem renega asta, iar eu le mulțumesc tuturor celor care, an de an, îmi sunt alături!” ( PAUL SURUGIU )

Astăzi, la împlinirea frumoasei vârste de 41 de ani și a 24 de ani de carieră, atât Evenimentul Zilei, cât și Asociația Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie-Izvorâtorul de Mir” (AMVVD)  îi urează: 

Un trandafir s-a atașat la buchetul vieții tale. Fie ca el să înflorească mai frumos și plin de sănătate, decât cei pe care îi ai deja în buchet. Să fii fericit, dar și să mai faci fericiți pe alții. Să fii iubit, dar și să mai răspândești iubire în jurul tău. Să ai parte de tot ce e frumos în lumea asta și toate visele să ți se împlinească! LA MULȚI ANI! (echipa evz.md)

„Îi dorim mulți ani înainte și-l respectăm pentru dorința de a munci tot timpul, pentru faptul că ne-a fost alături atunci când i-am cerut. Îl iubim, îl adorăm și îl respectăm. Un gând senin și câteva șoapte trimise din zări îndepărtate să-ți spună la ureche clipe curate, IUBIRE, FERICIRE, SĂNĂTATE. La mulți ani cu respect și cu multă considerație pentru acest EROU!“ (AMVVD)

LA MULTI ANI, PAUL! 

 

 

Lasă un comentariu