Evenimentul zilei

Joi07092020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Interviu Panorama Cel mai violent taifun din ultimii 25 de ani lovește Japonia

Cel mai violent taifun din ultimii 25 de ani lovește Japonia Recomandat

04 Septembrie 2018 - 

Un puternic taifun, considerat cel mai violent care a lovit Japonia în ultimii 25 de ani, a atins marţi la prânz zona de uscat perturbând transporturile, activităţile industriale şi programul unităţilor de învăţământ, relatează AFP.

Ciclonul Jebi, cel de-al 21-lea din Asia din acest sezon, a lovit prefectura Tokushima (sud-est) de pe insula Shikoku, a anunţat Agenţia de Meteorologie din Japonia.
Această depresiune (950 de hectopascali) care se manifestă într-o zonă foarte largă este însoţită de rafale de vânt foarte violente, ce pot atinge o viteză de până la 220 de kilometri la oră.
Jebi înaintează destul de rapid deplasându-se către nord-est cu 45 de kilometri la oră. Ciclonul ar urma apoi să traverseze partea de vest a insulei principale Honshu.
Ploile diluviene provocate de Jebi sunt, de asemenea, de temut pentru persoanele din zonele cu risc de inundaţii sau de alunecări de teren care trebuie să urmeze imediat eventualele instrucţiuni de evacuare, după cum au insistat autorităţile.
Primul ministru Shinzo Abe şi-a anulat o deplasare în vest şi a convocat o reuniune de criză în cadrul căreia a solicitat populaţiei să "ia măsuri pentru a se proteja.
Companiile aeriene au anulat preventiv peste 650 de zboruri, iar numeroase curse feroviare au fost suspendate.
Companiile din zonele cu cel mai mare risc au solicitat angajaţilor să rămână acasă. Unităţile de învăţământ au rămas, de asemenea, închise.
Numeroase taifunuri mătură în mod regulat arhipelagul japonez în timpul verii, însă Jebi ar putea provoca pagube importante în vestul ţării, în zonele fragilizate de inundaţiile şi alunecările de teren devastatoare de la începutul lunii iulie, în urma cărora şi-au pierdut viaţa cel puţin 220 de persoane.

Lasă un comentariu