Evenimentul zilei

Vi07102020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Interviu România Situația din R. Moldova va fi discutată astăzi de miniștrii europeni de externe la reuniunea lor de la Luxembourg

Situația din R. Moldova va fi discutată astăzi de miniștrii europeni de externe la reuniunea lor de la Luxembourg

17 Iunie 2019 - 

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, va participa, luni, la reuniunea Consiliului Afaceri Externe (CAE) de la Luxemburg, pe agenda căreia este şi situaţia din Republica Moldova.

Potrivit unui comunicat MAE, agenda reuniunii CAE de la Luxemburg va avea ca punct principal o discuţie de evaluare a procesului de implementare a Strategiei Globale a Uniunii Europene, în format comun cu miniştrii apărării. Miniştrii afacerilor externe vor discuta despre eficientizarea Politicii Externe şi de Securitate Comune şi vor aborda teme de actualitate, precum situaţia din Republica Moldova şi evoluţiile din Sudan.
În cadrul unui dejun de lucru informal, miniştrii vor avea un schimb de opinii privind evoluţiile din Orientul Mijlociu, împreună cu ministrul iordanian al afacerilor externe şi expatriaţilor, Ayman Safadi.
România și Uniunea Europeană au salutat tranziția pașnică a puterii la Chișinău care a avut loc vineri, când Partidul Democrat a cedat guvernarea după o săptămână de confruntări cu noua majoritate formată de Partidul Socialiștilor cu viziuni pro-ruse și blocul pro-european ACUM.

Lasă un comentariu