Evenimentul zilei

Vi11152019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Media
14 Noi 2019
Publicat în Economie

Un grup de oameni de afaceri din regiunea Silezia de Jos, sud-vestul Poloniei, care gestionează companii în sectorul vitivinicol, de consultanță juridică și logistică, apă și canalizare, produse cosmetice și ecologice, se află în Republica Moldova pentru a participa la forumul economic moldo-polonez, care are loc la Chișinău. Evenimentul este organizat de către Camera de Comerț și Industrie din Moldova și Centrul pentru Dezvoltare și Antreprenoriat Moldova-Polonia, pentru a explora posibilități noi de cooperare și colaborare între cele două țări, transmite IPN.

12 Noi 2019
by  - 
Publicat în Economie

Din nefericire există încă multe ilegalități și site-uri false de Black Friday, mai ales în mediul online.

12 Noi 2019
Publicat în Economie

Cursul valutar pentru 12 noiembrie 2019.

11 Noi 2019
by  - 
Publicat în Economie

Deși a „moștenit un sistem economic stresat, plin de monopoluri, scheme frauduloase și un mediu de afaceri criminalizat, Ministerul Economiei și Infrastructurii, în perioada celor cinci luni de activitate de la învestirea Guvernului Sandu, a întreprins acțiuni și a promovat politici publice care conduc direct la demonopolizarea sectoarelor economice”.

09 Noi 2019
by  - 
Publicat în Economie

Piaţa smartphone din China este una deosebit de competitivă şi foarte greu de penetrat pentru producătorii din afara ţării. Pornind cu de-a dreptul obscen, raportat la puterea de cumpărare locală, lansarea Galaxy Fold în China părea din start sortită eşecului. Realitatea, însă, a contrazis orice aşteptări.

08 Noi 2019
Publicat în Economie

În condiţiile în care cel mai mare consumator mondial de carne de porc va avea nevoie de cinci ani pentru a-şi reface efectivele de porci devastate de epidemia de pestă porcină africană, a apreciat banca olandeză Rabobank, transmite Reuters.

08 Noi 2019
Publicat în Economie

Este vorba despre un grant în valoare de 10 milioane de euro, recepționat astăzi, 8 noiembrie, care va fi direcționat la finanțarea deficitului bugetar.

08 Noi 2019
Publicat în Economie

Pentru ca un investitor de talie internațională să vină pe piața Republicii Moldova, este nevoie ca un șir întreg de pași să fie parcurși, iar investiția acestuia să fie securizată.

08 Noi 2019
Publicat în Economie

Cursul Valutar pentru 8 noiembrie 2019.

07 Noi 2019
by  - 
Publicat în Economie

Lipsa unei creșteri economice sustenabile și nivelul ridicat al economiei informale determină lipsa unei baze impozabile mari, pune presiune pe sistemul de protecție socială și lărgește decalajul dintre diferitele categorii de cetățeni. Este una din concluziile conferinței „Atenuarea inegalităților: precondiție fundamentală pentru creșterea economică durabilă”, organizată de Centrul Analitic Independent „Expert-Grup”, relatează IPN.

06 Noi 2019
Publicat în Economie

Proiectul Îmbunătățirea eficienței Sistemului de Alimentare Centralizată cu Energie Termică (SACET) din mun. Chișinău, implementat de Termoelectrica S.A. cu susținerea Băncii Mondiale și Guvernul Suediei, este proiectul cu cel mai mare succes din portofoliul pentru sectorul energetic implementat în toată Europa de Est și Asia Centrală.

06 Noi 2019
Publicat în Economie

Cursul Valutar pentru 06 noiembrie 2019.

04 Noi 2019
Publicat în Economie

Grupul IAG, care deţine mai multe companii aeriene, în special British Airways, a anunţat luni preluarea companiei spaniole Air Europa pentru un miliard de euro în numerar, o tranzacţie care îi va extinde prezenţa în Spania, unde IAG deţine deja transportatorul aerian naţional Iberia şi operatorul low-cost Vueling, transmite Reuters.

Pagina 1 din 167