Evenimentul zilei

Ma01232018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Media Mâine se așteaptă un nou VAL de ATACURI CIBERNETICE. Detalii, AICI

Mâine se așteaptă un nou VAL de ATACURI CIBERNETICE. Detalii, AICI Recomandat

14 Mai 2017 - 

Lanțul de atacuri asupra calculatoarelor din întreaga lume cu ajutorul viruslui WannaCry (Vreau să plâng) ar putea continua mâine dimineață. Cel puțin, așa presupune directorul Europol-ului, Rob Wainwright. 

“Suntem îngrijorați cât de mult va crește numărul victimelor mâine, când oamenii vor veni la serviciu și își vor conecta calculatoarele”, citează Reuters declarațiile lui Wainwright. Domnia sa și-a exprimat îngrijorarea cu privire la nivelul de securitate al rețelelor de calculatoare ale unui număr de instituții și organizații, inclusiv din sistemele de sănătate ale mai multor state. 

Între timp, premierul Israelului, Benjamin Netanyahu a declarat că atacul cibernetic la nivel mondial nu a cauzat daune infrastructurii țării sale. Dar, spune el, situația ar putea crește în ceva grav. 

Și ministrul apărării al Marii Britanii, Michael Fallon, a anunțat că sistemele electronice sunt bine protejate și atacurile cibernetice nu reprezintă un risc pentru țara lui. 

Potrivit datelor preliminare, atacul cibernetic de proporții, demarat la 12 mai, a afecat deja 200 mii utilizatori în 150 de țări ale lumii. 

 

Lasă un comentariu