Evenimentul zilei

Ma01232018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Media S-ar fi gândit cineva că sunt atât de avansați în IT? Analiză Kaspersky: Cine s-ar afla în spatele celui mai mare atac cibernetic din istorie

S-ar fi gândit cineva că sunt atât de avansați în IT? Analiză Kaspersky: Cine s-ar afla în spatele celui mai mare atac cibernetic din istorie

16 Mai 2017 - 

În spatele atacului cibernetic care a infectat 200.000 de calculatoare, inclusiv un spital din România şi fabrica Dacia de la Mioveni, s-ar afla hackeri din Coreea de Nord, spun două dintre cele mai mari companii de securitate cibernetică, citate de postul britanic de televiziune Sky News.

Experţii de la Symantec şi Kaspersky Lab bănuiesc de implicare în atac aşa-numitul Grup Lazarus, cunoscut pentru alte atacuri comise în trecut. În 2016, hackerii nord-coreeni ar fi furat 81 de milioane de dolari de la Banca Centrală a Bangladeshului.

Această organizaţie investește masiv în noi variante ale programelor malware, iar în ultimii opt ani ar fi responsabilă pentru atacarea unor companii industriale, instituţii media şi financiare în cel puţin 18 ţări.

Luni, Kaspersky a publicat o postare pe blog, pornind de la tweet-ul lui Mehta, în care analizează similaritățile dintre cele două porțiuni de cod: cea a virusului WannaCry și cea a programului Contopee. Experții Kaspersky au remarcat că există asemănări între cele două coduri, însă au evitat să indice clar Coreea de Nord drept principalul vinovat, afirmând că este nevoie de mai multe cercetări aprofundate.

Orice legătură între atacul cibernetic WannaCry și Coreea de Nord este departe de a fi confirmată. Însă Wired mai notează că atacul s-ar potrivi perfect tiparului aplicat de hackerii nord-coreeni în ultimii ani. Atacurile digitale din Coreea de Nord au țintit atât obiective din Coreea de Sud, cât și companii mari precum Sony.

Nu în ultimul rând, experţii sud-coreeni au lansat, marţi dimineaţă, un avertisment cu privire la posibilitatea unor noi atacuri cibernetice, după haosul global provocat de ransomware-ul WannaCry. Acest avertisment vine după ce mai multe companii de securitate cibernetică au identificat o legătură între regimul nord-coreean şi atacul cibernetic mondial, care a afectat peste 150 de ţări, transmite France Presse, preluată de news.ro și digi24.ro.

 

 

Lasă un comentariu