Evenimentul zilei

Lun07232018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Media Patriarhul Rusiei Chiril va veni în România în luna octombrie

Patriarhul Rusiei Chiril va veni în România în luna octombrie

28 Septembrie 2017 - 

Patriarhul Moscovei şi al întregii Rusii, Chiril, va veni la Bucureşti pe 27 octombrie, alături de patriarhii Bisericilor Ortodoxe din alte ţări ex-comuniste. Chiril şi ceilalţi patriarhi vor veni la Bucureşti pentru a participa la evenimentele dedicate Anului comemorativ dedicat apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului, dar şi aniversării a 10 ani de patriarhat ai Patriarhului Daniel, a declarat pentru HotNews.ro purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Victor Bănescu.

Vizită Patriarhului Chiril va avea loc în ziua când va fi sărbătorit Sfântul Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucureştilor, pe 27 octombrie. Această este prima vizită a unui patriarh rus în România după Revoluţie.

Hotnews.ro reamintește că Patriarhul rus a refuzat anul trecut să participe la Marele Sinod Ortodox din Insula Creta, anulând astfel eforturile altor conducători de Biserici Ortodoxe de a adopta un document istoric pentru cei peste 250 de milioane de credincioşi ortodocşi din toată lumea. Mesajul evanghelic al Marelui Sinod ar fi trebuit să marcheze regăsirea concordiei, pe fondul rivalităţilor politice şi teritoriale, ale celor 14 Biserici autocefale care formează „comuniunea ortodoxă". A fost primul Mare Sinod Ortodox de la Schismă din 1054 dintre Roma şi Constantinopol.

Patriarhul rus Chiril este una dintre cele mai influenţe personalităţi din Rusia, el fiind considerat un apropiat al preşedintelui Vladimir Putin. El consideră populația Republicii Moldova drept „turma sa” din punct de vedere canonic, viziunile sale coincid perfect, chiar se suprapun cu politica geostrategică promovată de Putin, adică interesele Rusiei se întind până acolo unde mai suflă măcar un rus. 

 

Lasă un comentariu